Μία ακόμη αστοχία;;

Το Μαξίμου διοχέτευσε ότι είναι αρνητικό σε μία συνάντηση με τον κ. Τσίπρα, με το επιχείρημα ότι αυτός θέλει τη συνάντηση για κομματικούς λόγους. Και ότι δεν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να συζητηθούν σοβαρά θέματα όπως το οικονομικό, παρά μόνο το θέμα του χρόνου των εκλογών.

Ας έλθουμε τώρα στη θέση των πολιτών που παρακολουθούν τα πολιτικά πράγματα. Στα μάτια τους βεβαίως επειδή ο πολιτικός κόσμος και τα κόμματα δεν είναι αγγελικά πλασμένοι,

το επιχείρημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει τη συνάντηση για κομματικούς λόγους, δεν λέει τίποτε. Κι αυτό για έναν απλό λόγο. ΟΛΟΙ οι πολιτικοί –πλην εξαιρέσεων του απώτατου παρελθόντος- για κομματικούς λόγους κάνουν τις κινήσεις τους ή παίρνουν κάποιες πρωτοβουλίες. Αν ήταν αλλιώς τα πράγματα η πιθανή συνάντηση Σαναρά και Τσίπρα θα είχε κανονισθεί να γίνει στην...Μητρόπολη ή στο μετόχι της Σιμωνόπετρας!

Αντιθέτως εκείνο που θέλουν οι πολίτες είναι να υπάρχει μία συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων και του πολιτικού κόσμου, διότι τις ασυνεννοησίες που προκαλούν «ατυχήματα» τις πληρώνει η κοινωνία. Σε επίρρωση αυτών και της εκτίμησης ότι η κυβέρνηση διολίσθησε και πάλι σε επικοινωνιακή γκάφα, επικαλούμαστε τις δημοσκοπήσεις οι οποίες λένε:

(α) Ότι ο κόσμος προτιμάει κυβερνήσεις συνεργασίας. Μάλιστα η άποψη αυτή, μεταξύ των δύο τελευταίων ερευνών, για λογαριασμό των Παραπολιτικών, είναι ενισχυμένη κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες και από 61% έχει ανέβει στο 64%. Όμως κυβερνήσεις συνεργασίας χωρίς συνεννοήσεις του πολιτικού κόσμου δεν μπορεί να υπάρξουν. Όποιες κι αν είναι οι συνεργασίες αυτές.

(β)Ότι ο κόσμος θέλει να υπάρχει πολιτικός διάλογος κια όχι μόνο αντιπαραθέσεις. Αυτό πρέπει να το αντιληφθούν οι επικεφαλής των δύο μεγάλων κομμάτων, πολύ περισσότερο όταν στις έρευνες της κοινής γνώμης όταν οι πολίτες ερωτώνται ποιον θεωρούν καταλληλότερο από τους δύο, η απάντηση με τα μεγαλύτερα ποσοστά είναι αυτή που λέει, κανέναν από τους δύο. Αυτό μπορεί να αλλάξει μόνο μετά από στοιχειώδεις συνεννοήσεις και διάλογο μεταξύ τους, ωστε ο κόσμος να αντιληφθεί ότι οι πολιτικοί έχουν αρχίσει να βλέπουν κάπως διαφορετικά τα πράγματα.

Τώρα μετά την άρνηση του Μαξίμου στα μάτια των πολιτών εμφανίζεται ο κ.Σαμαράς να μη θέλει να συναντήσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτοί που συνέστησαν στον πρωθυπουργό την νέα γκάφα, όπως και τις προηγούμενες, ενδεχομένως να επιβιώσουν κάπου τρυπωμένοι. Ο Σαμαράς θα την πληρώσει την νύφη διότι η κοινή γνώμη και ξέρει να εκτιμά και να αξιολογεί και να καταλήγει στα συμπεράσματά της.

Keywords
Τυχαία Θέματα