Μετρολόγος: Το τρίτο μέρος μίας εικαστικής τριλογίας

Ο ΜΕΤΡΟΛΟΓΟΣ είναι μια έκθεση που αναφέρεται θεματικά και συμβολικά στο μετρολογικό ανάγλυφο της Σαλαμίνας, το οποίο δομεί συνθετικά, καθορίζει και διαπερνά, συνολικά την έκθεση ως ζητούμενο.
Με τον ΜΕΤΡΟΛΟΓΟ κλείνει το τρίτο μέρος μιας εικαστικής τριλογίας που ξεκίνησε με την παρουσίαση της έκθεσης, Block σε Άσπρο - Μαύρο και στη συνέχεια της, στη δεύτερη έκθεση μετατοπίστηκε σε σημειωτικές απο-τυπώσεις έργων ως τοπολογίες, Τόποι Block - Spots.

Στο τρίτο μέρος της, η θεματική

τριλογία ΜΕΤΡΟΛΟΓΟΣ θα ξεκινήσει καταρχήν με μια αναστροφή, τα εγκαίνια μεταφέρονται στο τέλος... (μιας αρχής...), αναφορικά με τον χρόνο και με την έννοια του “Μέτρου” αποκαλύπτοντας τη σχέση με τον χώρο και τον τόπο μεταβαίνοντας ως χρόνος σε μία διαδικασία εν εξελίξει…

Με τη λογική ενός διαδραστικού εγχειρήματος, εικαστικού διαλόγου που η πρώτη κίνηση, το καταρχήν, είναι η τοποθέτηση νέων έργων όλων των συμμετεχόντων των δυο προηγούμενων εκθέσεων και ταυτόχρονα νέων καλλιτεχνών και συνεχίζεται συμπληρώνοντας - προσθέτοντας, δράσεις και έργα, εικαστικές και ερευνητικές ματιές, με τη λογική της ανάπτυξης και εξέλιξης πάνω στο ίδιο κεντρικό ερώτημα του Μέτρου και του Λόγου.

Η έκθεση “χτίζεται”, οικοδομείται και αλλάζει, κατά τη διάρκεια της χρονικής περιόδου από την έναρξη της εν λόγω διαδικασίας στις 10 Ιουνίου μέχρι και την ημέρα των εγκαινίων «εν καιρώ», ταυτόχρονα τη κάθε στιγμή της, υπάρχει και έχει την εικόνα ενός ολοκληρωμένου project ενός έργου που μεταλλάσσεται...

Έχοντας κοινή αναφορά στο ΜΕΤΡΟΛΟΓΟ οι εικαστικοί του project, των δυο προηγούμενων εκθέσεων, ορίζουν την επιφάνεια και τη βάση πάνω στην οποία αναστοχάζονται το Μέτρο και το Λόγο, δομώντας ή αποδομώντας, υπερβαίνοντας ή όχι τα όρια της γεωμέτρησης και του πραγματικού, για να ξαναβρεθούν στο “Μέτρο” ως ερώτημα, μέσω του διαλόγου και των διαφορετικών οπτικών και θέσεων.

Οι εικαστικοί που συμμετέχουν στην έναρξη του τρίτου μέρους ΜΕΤΡΟΛΟΓΟΣ είναι οι:
Georges Brehier, Κορνήλιος Γραμμένος, Γεωργία Δαμοπούλου, Λουκάς Ζιάρας, Σοφία Κυριακού, Αιμιλία Μπαντούνα, Αλεξάνδρα Νασιούλα, Ηλίας Πούλος, Μαρούσα Παραβάλου, Νίκος Σεπετζόγλου, Άγγελος Σκούρτης, Ελένη Φουντουλάκη, Κώστας Χριστόπουλος...

Ως ανοιχτή φόρμα στο τρίτο μέρος, ΜΕΤΡΟΛΟΓΟΣ, θα υπάρξουν συλλογικές συνθέσεις καλλιτεχνών και παράλληλα σεμινάρια με ομιλίες - συζήτησεις για το Μέτρο, τον Λόγο και τη Τέχνη.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκεύη 17:00-20:00 και Σάββατο - Κυριακή 13:00-18:00

Επιμέλεια –Οργάνωση . Αλεξάνδρα Νασιούλα , Σοφία Κυριακού

owl art space
Θέσπιδος 10, Ακρόπολη,
105 58, Αθήνα,
6972 795493, 6944 132047

Keywords
Τυχαία Θέματα