Μέτοχοι σε Ιριδα Αργος – Ευρώπη

Πριν από περίπου έναν μήνα, με αφορμή τη «μεταγραφή» της «Real News» από το «Αργος» των Ψυχάρη-Φιλιππόπουλου στην «Ευρώπη» των Μπόμπολα-Αλαφούζου, όπως αναφέρει το SECRET της εφημερίδας Παραπολιτικά, είχε προκληθεί ένταση ανάμεσα στους βασικούς μετόχους των δύο πρακτορείων διανομής. Αυτή ήταν και η βασική αιτία που είχαν «παγώσει» οι παρασκηνιακές συζητήσεις σε σχέση με τη συγχώνευση των πρακτορείων τους. Οπως είχε αποκαλύψει η στήλη, ο κύριος λόγος για την ένταση είχε να κάνει με την ενόχληση της πλευράς Μπόμπολα αναφορικά με τη συμπεριφορά

του πρώην μάνατζερ του ΔΟΛ, Παναγιώτη Κουβουτσάκη.

Ενώ είχε βρεθεί μια φόρμουλα συνεννόησης, το αφεντικό του «Πήγασου» αποφάσισε να προχωρήσει σε επιθετική κίνηση, παίρνοντας τη «Real News» από το «Αργος» και πηγαίνοντάς τη στην «Ευρώπη». Ωστόσο, αν και το κλίμα ήταν τεταμένο το επίμαχο διάστημα, την κρίσιμη ώρα οι Σταύρος Ψυχάρης και Γιώργος Μπόμπολας αποφάσισαν να τα βρουν. Από τότε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της στήλης, ξεκίνησε ένας νέος κύκλος συζητήσεων σχετικά με τη συγχώνευση των δύο πρακτορείων διανομής.

ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ. Παράλληλα με τη συγκεκριμένη κουβέντα, για πρώτη φορά οι ισχυροί του Τύπου ξεκίνησαν και συζήτηση με θέμα το μέλλον της εκτυπωτικής μονάδας «Ιρις Εκδοτική». Εχοντας ως δεδομένο τη μείωση των τζίρων από τις εκτυπώσεις, είναι λογικό οι Ψυχάρης και Μπόμπολας να αναζητούν τρόπους για να διατηρήσουν ζωντανή και τη συγκεκριμένη επιχείρηση. Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρουν οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο, εκτός από την προσπάθεια για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στο μαγαζί, εσχάτως έχει πέσει και η ιδέα της επιθετικής πολιτικής έναντι του ανταγωνισμού.

Το μεγάλο πρόβλημα για την «Ιριδα» έχει να κάνει με τις υποχρεώσεις που έχουν έναντι της επιχείρησης ΔΟΛ και «Πήγασος», οι οποίες αγγίζουν τα 20 εκατ. ευρώ. Πέραν, όμως, του επενδυτή, οι Μπόμπολας και Ψυχάρης φαίνεται να εξετάζουν και το ενδεχόμενο να μπουν ως μέτοχοι στην «Ιριδα» τα δύο πρακτορεία διανομής. Μια τέτοια κίνηση θα ήταν ακόμα πιο εύκολη στην περίπτωση που προχωρούσε η συγχώνευση «Αργους» και «Ευρώπης». Το «δέσιμο» της εκτυπωτικής μονάδας των εκδοτών με τα πρακτορεία που ελέγχουν οι ίδιοι εκτιμάται ότι θα έδινε μια δυναμική και στους δύο κλάδους, ενώ θα βοηθούσε σημαντικά στην ενίσχυση του κύκλου εργασιών της «Ιριδας». Επί του παρόντος, το όλο θέμα βρίσκεται στο στάδιο των διερευνητικών επαφών, με τους Ψυχάρη και Μπόμπολα να επιθυμούν άμεσα υλοποίηση του θεωρητικού σχεδίου.

Keywords
Αναζητήσεις
φιλιπποπουλος μετοχες αργος, ευρβπη ιριδα
Τυχαία Θέματα