Μέριμνα για τους μαθητές της Κεφαλλονιάς ζητάνε 30 "γαλάζιοι"

Αξιέπαινη πρωτοβουλία έλαβαν πριν από λίγο 30 Νεοδημοκράτες βουλευτές, οι οποίοι με επικεφαλής τον Γιώργο Βλάχο κατέθεσαν ερώτηση στο υπουργείο Παιδείας ζητώντας από τον κ. Αρβανιτόπουλο να λάβει ειδική μέριμνα για τους μαθητές της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Είναι γνωστό ότι ο σεισμός

στην Κεφαλονιά και η παρατεταμένη σεισμική δραστηριότητα έχουν αλλάξει άρδην τη ζωή και τον τρόπο διαβίωσης των κατοίκων του νησιού. Πέραν των άλλων ο σεισμός έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στους μαθητές της Γ'Λυκείο που συμμετέχοτν στις πανελλαδικές εξετάσεις , καθώς πολλά σχολικά κτίρια, λόγω των σοβαρών ζημιών που έχουν υποστεί δεν είναι σε θέση να υποδχθούν τους μαθητές και υπάρχει καθημερινή απώλεια μαθημάτων. Επιπλέον στις σκηνές και κάτω από αντίξοες συνθήκες, οι μαθητές δεν μπορούν να μελετήσουν με το ρυθμό που απαιτούν οι πανελλαδικές εξετάσεις" αναφέρουν χαρακτηριστικά οι 30 Νεοδημοκράτες.

Καταλήγοντας ερωτούν τον κ. Αρβανιτόπουλο πως σκέπτεται να αντιμετωπίσει το Υπουργείο το σημαντικό πρόβλημα πο έχει προκύψει με τους μαθητές της Γ.Λυκείου και αν είναι στις προθέσεις του Υπουργείου να προχωρήσει σε ρύθμιση ώστε οι συγκεκριμένοι μαθητές να μπουν σε ιδιαίτερη κατηγορία και να πριμοδοτηθούν προκειμένου να αντιμετωπίσουν ίσοις όροις και τους υπόλοιπους μαθητές.

Ι.Δ.

Keywords
Τυχαία Θέματα