Μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ο ξάδελφος και η ανιψιά του Αλέξη Τσίπρα!

Παρ’ ότι το όνομα «Τσίπρας» είναι συνυφασμένο με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο νέος σε ηλικία πρωθυπουργός κατάφερε να πάρει ένα κόμμα του 4% και να το κάνει πρώτη φορά κυβέρνηση της χώρας, υπάρχουν κάποιοι στην οικογένειά του που διάλεξαν διαφορετικό δρόμο.
Ο λόγος για την ανιψιά του, Αλεξάνδρα Τσίπρα, και τον ξάδελφό του, Νώντα Τσίπρα, οι οποίοι φοιτούν στο Πάντειο Πανεπιστήμιο -η

πρώτη στο τμήμα της Κοινωνιολογίας και ο δεύτερος στη Δημόσια Διοίκηση- και επέλεξαν να συσχετιστούν με τη φοιτητική Νεολαία της Νέας Δημοκρατίας, τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Και οι δύο έγιναν μέλη από το πρώτο έτος των σπουδών τους στη «γαλάζια» Νεολαία, χωρίς ωστόσο να κρύψουν ποτέ τη συγγένεια που τους συνδέει με τον νυν πρωθυπουργό.

Ο Νώντας Τσίπρας είναι στο πρώτο έτος στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Μεγάλωσε στη Ρόδο, αλλά, εκτός από το ίδιο επώνυμο, έχει και εξ αίματος σχέση με τον πρωθυπουργό. Το γεγονός αυτό δεν διστάζει να το διαφημίζει και στο facebook, καθώς μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα τού έκανε το εξής σχόλιο στη σελίδα του στο facebook: «Είσαι μεγάλος, ξάδερφε», γεγονός που αποκάλυψε τη συγγένειά του με τον πρωθυπουργό.
Αυτό ωστόσο δεν τον εμπόδισε να είναι φιλικά προσκείμενος στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, έχοντας διαχωρίσει προφανώς την άποψή του για την εξωτερική πολιτική της χώρας και το άνοιγμα στη Ρωσία από την επιλογή που έκανε ανάμεσα στις φοιτητικές παρατάξεις.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να δούμε και το όνομα «Τσίπρας» να φιγουράρει και στα ψηφοδέλτια της «γαλάζιας» Νεολαίας στις επερχόμενες φοιτητικές εκλογές, καθώς είθισται όσοι σχετίζονται με την οργάνωση να συμμετέχουν και στο ψηφοδέλτιο των φοιτητικών εκλογών.
Ο νεαρός Νώντας Τσίπρας, πάντως, όπως λένε οι συμφοιτητές του, θεωρείται καλός φοιτητής και έχει προτεραιότητα τα μαθήματα, αν και στις συζητήσεις έχει πάντα ισχυρή πολιτική άποψη, την οποία δεν φοβάται να εκφράζει ακόμα και αν είναι εκτός γραμμής. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ εξάλλου μπορεί να είναι η φοιτητική Νεολαία της Νέας Δημοκρατίας, αλλά έχουν υπάρξει και περιπτώσεις που έχει τηρήσει τη δική της, διακριτή γραμμή από το μητρικό κόμμα, γεγονός που προσελκύει φοιτητές οι οποίοι δεν ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία.

ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΣΕ

Η Αλεξάνδρα Τσίπρα είναι φοιτήτρια στο τέταρτο έτος στο Τμήμα Κοινωνιολογίας, επίσης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Οταν είχε εισαχθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είχε επιλέξει να γίνει μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, χωρίς μάλιστα να κρύβει ούτε αυτή τη συγγένειά της με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και εν δυνάμει, τότε, πρωθυπουργό. Σε όποιον τη ρωτούσε για το επώνυμό της και για το αν έχει συγγένεια με τον Αλέξη Τσίπρα, η όμορφη Αλεξάνδρα αποκάλυπτε πως ο πατέρας της είναι ξάδελφος του ηγέτη της ελληνικής Κεντροαριστεράς. Η ίδια ωστόσο επέλεξε να ενταχθεί στη Νεολαία της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα να συμμετέχει κανονικά σε εκδηλώσεις της οργάνωσης, τόσο σε ολομέλειες όσο και σε εξορμήσεις, ενώ έκανε, όπως είναι λογικό, πολλή παρέα με άλλα μέλη της οργάνωσης. Η συμμετοχή της ωστόσο στη «γαλάζια» Νεολαία δεν κράτησε πολύ, καθώς τον επόμενο Σεπτέμβριο από την εγγραφή της ζήτησε να διαγραφεί από τα μητρώα της οργάνωσης, καθώς άλλαξε άποψη. Συμφοιτητές της που τη γνωρίζουν κάνουν λόγο για μια πολύ συμπαθητική κοπέλα και επιμελή φοιτήτρια, που παρακολουθούσε πολλά μαθήματα σε κάθε εξάμηνο.

πηγή: εφημερίδα "Παραπολιτικά"

Keywords
Αναζητήσεις
ανιψια αλεξη τσιπρα
Τυχαία Θέματα