Μειώνονται οι ελπίδες για τους παγιδευμένους στο ανθρακωρυχείο της Τουρκίας!

Σε εθνική τραγωδία εξελίσσεται η καταστροφή που σημειώθηκε σε ανθρακωρυχείο της Τουρκίας. Σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, τουλάχιστον 201 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες άλλοι παραμένουν παγιδευμένοι -χωρίς καμία βοήθεια- στις υπόγειες στοές, όπου σημειώθηκε έκρηξη. Ιατρικές πηγές αναφέρουν πως οι περισσότεροι θάνατοι οφείλονται σε δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα. Ο Τούρκος υπουργός διευκρίνισε ότι 80 ανθρακωρύχοι διασώθηκαν τραυματισμένοι,

εκ των οποίων οι τέσσερις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.



Όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα, κατά τη στιγμή της έκρηξης 787 ανθρακωρύχοι βρίσκονταν στα έγκατα της γης σε ορυχείο στην πόλη Σομά (τουρκική επαρχία Μάνισα), περίπου 120 χλμ. βορειοδυτικά της Σμύρνης.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην Άγκυρα, δήλωσε ότι η χώρα εργάζεται σκληρά «για να διασώσει τα αδέλφια μας», ενώ ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι του στην Αλβανία, ανακοινώνοντας ότι θα μεταβεί στον τόπο της τραγωδίας.

Μάχη με τον χρόνο

Η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού είναι πρωτοφανής, με δεκάδες ασθενοφόρα να βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής, μεταφέροντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα τραυματίες στα κατά τόπους νοσοκομεία, ενώ εκσκαφείς χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση τόνων χώματος και βράχων.



Keywords
Τυχαία Θέματα