Μεγάλη Τετάρτη με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά

Τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και πιθανόν πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και βαθμιαία στη νότια νησιωτική χώρα. Βελτίωση από το βράδυ στα δυτικά. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις τοπικά 7 και από τη νύχτα 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Μεγάλη Τετάρτη από την ΕΜΥ

Αττική

Νεφώσεις

παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Βελτίωση από το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κυρίως στη Χαλκιδική. Χιόνια στα ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Βελτίωση από το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά βαθμιαία 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά. Βελτίωση από το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Χιόνια στα ορεινά και πιθανόν σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις ανατολικότερες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Κρήτη, Κυκλάδες

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και από το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού για το τριήμερο από την ΕΜΥ

Μεγάλη Παρασκευή με 9 μποφόρ

Βροχές καταιγίδες και χιόνια αναμένονται το επόμενο τριήμερο στη χώρα. Τα φαινόμενα θα βελτιωθούν τη Μεγάλη Παρασκευή, όμως, οι άνεμοι θα φτάσουν τα 9 μποφόρ.

Μ. Τετάρτη 7/4

Στα δυτικά άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχές, λίγες καταιγίδες και λίγα χιόνια στα ορεινά με βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και πιθανόν και σε ημιορεινές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε περαιτέρω μικρή πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Τις πρωινές ώρες στα βόρεια θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Μ. Πέμπτη 8/4

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές, λίγα χιόνια στα ορεινά και στα νότια σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 5 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 και πιθανώς από το βράδυ 8 με 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Μ. Παρασκευή 9/4

Στα δυτικά και βόρεια γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, βαθμιαία όμως τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα δυτικά. Στα ανατολικά θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα