Μεγάλη ποινή για τον Ρουμάνο που έκλεβε από ΑΤΜ

Σε ποινή κάθειρξης 21 ετών και 8 μηνών, αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων για 3 έτη, απέλαση μετά την έκτιση της ποινής και απαγόρευση εισόδου στην χώρα αορίστως, ενώ τυχόν άσκηση έφεσης από πλευράς του δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, καταδίκασε το 3μελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών Ρουμάνο κατηγορούμενο για περιπτώσεις skimming & milking σε ΑΤΜs καταστημάτων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Ο

κατηγορούμενος είναι σεσημασμένος και το δικαστήριο τον αναγνώρισε ως εγκέφαλο εγκληματικής οργάνωσης. Μαζί με τους συνεργούς του πραγματοποιούσε παγιδεύσεις ATMs του Ταχ. Ταμιευτηρίου με την μέθοδο skimming, υποκλέπτοντας στοιχεία των καρτών από ανυποψίαστους πελάτες, και μετέπειτα κατασκευάζοντας κάρτες αντίγραφα (κλώνους) προέβαιναν σε μαζική αφαίρεση των χρημάτων από τους λογαριασμούς τους (milking).

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, ενώ ο εισαγγελέας της έδρας Δ. Ασπρογέρακας πρότεινε αρχικά ως συνολική ποινή τριάντα επτά (37) χρόνια και δέκα (10) μήνες!

Για την σύλληψη του, συνεργάστηκαν άριστα η Διοίκηση του Ταχ.Ταμιευτηρίου με το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Δ/νσης Ασφάλειας Αττικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα