Με το δάχτυλο στη σκανδάλη το Βερολίνο: Λεφτά τέλος με κυβέρνηση Τσίπρα

Καθόλου ήσυχα δεν προβλέπονται τα Χριστούγεννα όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την υπόλοιπη Ευρωζώνη, επισημαίνει σε σημερινό της δημοσίευμα, στο οποίο αναφέρεται στην εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας και στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Το

άρθρο με τίτλο "Η εκλογή που θα μπορούσε να οδηγήσει ολόκληρη την Ευρώπη στο χάος", αναφέρει ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν αναμένεται να διατηρήσει την ίδια στάση απέναντι στην Ελλάδα, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει στις πρόωρες εθνικές εκλογές, σενάριο που φαντάζει πολύ πιθανό, αφού όπως επισημαίνει ο αρθρογράφος, ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν φαίνεται να συγκεντρώνει τις απαραίτητες ψήφους για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

Επικαλούμενη ανώτατα στελέχη του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, η εφημερίδα συνεχίζει λέγοντας ότι το Βερολίνο αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα διακόψουν τη βοήθεια προς την Ελλάδα σε περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας βγει πρωθυπουργός και εφαρμόσει το πρόγραμμα που υπόσχεται.

"Εάν ο Τσίπρας έρθει στην εξουσία και εφαρμόσει όσα υπόσχεται η Ελλάδα δεν θα λάβει άλλα χρήματα από την ευρωπαϊκή ένωση" δηλώνουν ξεκάθαρα οι συγκεκριμένες πηγές.

Στο άρθρο απαριθμούνται, μάλιστα, ορισμένες από τις εξαγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για υψηλότερους μισθούς και ανάκληση των ιδιωτικοποιήσεων ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στη δήλωσή του από το Ηράκλειο για τις αγορές που θα χορεύουν πεντοζάλη.

"Είναι μια ψευδαίσθηση που θα μπορούσε να αποδειχθεί επικίνδυνη όχι μόνο για την ΑΘήνα αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη", προσθέτει ο συντάκτης του άρθρου.

Η γερμανική εφημερίδα απευθύνθηκε στις ίδιες ανώνυμες πηγές προκειμένου να ενημερωθεί αν υπάρχει στο Βερολίνο "σχέδιο Β" σε αυτή την περίπτωση με την απάντηση να είναι ότι "δεν χρειαζόμαστε νέα σχέδια για την περίπτωση αυτή, έχουμε ήδη τα παλιά σχέδια, που μιλούν για απομόνωση του ελληνικού οικονομικού συστήματος".

Διαβάστε επίσης:

Εκλογικός πανικός στην κυβέρνηση

"Βράζουν" στην κυβέρνηση με τον Γιώργο Προβόπουλο

Keywords
Τυχαία Θέματα