Με τα πέδιλα στο Ποτάμι…

Μπορεί πολιτικά να παραμένει μια «μουτζούρα», αλλά το «Ποτάμι» κυλά. Ως μία πολύτιμη παρακαμπτήριος οδός στο σπασμένο οδικό δίκτυο της κεντροαριστεράς», κάνει για την ώρα καλά τη δουλειά του. Αφθονη δημοσιότητα με πλούσια εικόνα συνοδεύει ο,τιδήποτε αφορά τα λεγόμενα και τις κινήσεις του ιδρυτή της( αλλά ,τι γούστο και τούτο μ΄ αυτά τα χοντροπέδιλα ,καλέ μου!) Και γύρω του, τα μέσα ενημέρωσης καταγράφουν προσεκτικά τις παρουσίες και το ενδιαφέρον μίας ποικιλίας «κεντροαριστερών» που ψάχνουν να βρουν μια θέση στον «ευρύτερο προοδευτικό δημοκρατικό χώρο». Διότι η Κίνηση των «32» που έγιναν «58»

δεν τράβηξε ,διότι η ΠΑΣΟΚ-Ελιά έχει τα χάλια της ,διότι η ΔΗΜΑΡ έχει βάθος ριζόχαρτου και διότι οι «εκσυχγρονιστές» του πασοκογεννημένου «σοσιαλδημοκράτη» Κ.Σημίτη διαβρώνουν μεν την κυβέρνηση του «κεντροδεξιού»,κ. Αντ. Σαμαρά ,αλλά προκαλούν ,κάτι σαν … αλλεργία σε μια ευρεία κοινωνική πλειοψηφία.

«Ποτάμι»,λοιπόν ,και τι έχουν να χάσουν οι ζαλισμένοι «κεντροαριστεροί» των Αθηνών ;Θα παρατηρήσετε βέβαια ,ότι ,το «λουκ» του σακιδιοφόρου αρχηγού είναι ,με το συμπάθειο ολίγον της πλάκας .Αλλά ,ποιος είπε ,ότι η περιπλανώμενη «κεντροαριστερά» διαθέτει σίγουρα γούστο; Κι’ ύστερα, ,το πείραμα του «Ποταμιού»,τι είναι κατά βάθος; Είναι ένα προσκλητήριο προς τους σκόρπιους της «κεντροαριστεράς» από ένα υπερκομματικό ,υποτίθεται, βήμα .Επάνω σ’ αυτό, η ενδυματολογική α-πολιτική «μοντερνιά» του κ.Στ. Θεοδωράκη διευκολύνει τους προσκαλούμενους να προσέλθουν στο υπό κατασκευή «νέο» σχήμα. Ναι,μια χαρά τα πάει το «Ποτάμι».Για την ώρα τουλάχιστον…

Keywords
Τυχαία Θέματα