Με χορηγό η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη!

Με χορηγό τον Βαρδή Βαρδινογιάννη θα πραγματοποιηθεί φέτος η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη. Ο απόστρατος αξιωματικός του ναυτικού προσφέρθηκε να καλύψει το κόστος της στρατιωτικής παρελάσεως, όσον αφορά τα καύσιμα των μηχανοκινήτων σχηματισμών και των αεροσκαφών που θα πετάξουν.

«Αν είναι να καταργήσουμε τελείως τις παρελάσεις, αυτό είναι μία άποψη και να το συζητήσω. Εδώ όμως έχει αποφασιστεί να γίνονται παρελάσεις. Επομένως εφόσον αυτές γίνονται, θα γίνονται όπως πρέπει

και όπως αρμόζει» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το κόστος τόνισε τα εξής: «Αν ο χορηγός καλύψει όλο το κόστος θα πετάξουν τα αεροσκάφη όπως έχουν σχεδιαστεί από τους στρατιωτικούς. Αλλιώς θα πετάξει μόνο το ένα αεροσκάφος επιδείξεως όπως είχε γίνει τα τελευταία χρόνια. Αν αφαιρεθούν αυτά που θα είναι προσφορά το επιπλέον κόστος της παρελάσεως θα ανέλθει στις 35.000 ευρώ, καθώς όλες οι μονάδες που θα παρελάσουν θα προέρχονται από τη Θεσσαλονίκη και τα πέριξ». Θυμίζουμε ότι το προαναφερθέν από τον υπουργό κόστος αφορά την επιπλέον κίνηση μιας ή δυο επιλαρχιών μέσων αρμάτων από τη γειτονική Άσσηρο και το κόστος πτήσεως του ενός αεροσκάφους επιδείξεως F-16C «Ζευς».

Για το ίδιο θέμα της παρελάσεως ο Δ.Αβραμόπουλος τόνισε ότι «δεν μπορεί να κοστολογείται το εθνικό φρόνημα με χρήματα», ενώ απαντώντας στο ερώτημα περί του αν είχε συνεννοηθεί με την ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά, απάντησε σιβυλλικά, ότι «Δεν υπήρξε διαφωνία από κανέναν».

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα