Μαρκ Μόμπιους: "Θα τα βρει η Ελλάδα με τους δανειστές"

Tην πεποίθησή του ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι δανειστές θα καταλήξουν σε συμφωνία και ως εκ τούτου η Ελλάδα δεν θα βγει απ' το ευρώ εμφανίστηκε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Templeton Asset Management, Μαρκ Μόμπιους, τονίζοντας ωστόσο την ανάγκη να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις στη χώρα.

«Θα υπάρξει συμφωνία και θα καταλήξουν σε διευθέτηση (accommodation)», δήλωσε ο Μ. Μόμπιους χθες στην Αθήνα όπου βρέθηκε

προσκεκλημένος της Eurobank.

Αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα, ο «γκουρού» των αναδυόμενων αγορών ανέφερε ότι έδωσε πολλές υποσχέσεις και τώρα θα πρέπει να τις τροποποιήσει (modify). O ίδιος έγινε πιο αισιόδοξος (bullish) όταν εκλέχθηκε γιατί θα μπορούσε να προωθήσει μεταρρυθμίσεις που τα παλαιότερα κόμματα δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν.

Όπως σημείωσε οι ιδιωτικοποιήσεις θα προσελκύσουν και κεφάλαια από ευρωπαϊκά private equity, ενώ ο ίδιος δήλωσε ότι θα κοιτούσε «με ενδιαφέρον μικρομεσαίες επιχειρήσεις με καλό μάνατζμεντ».

Ερωτηθείς ειδικότερα για το μοντέλο ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ που φέρεται να προωθεί η κυβέρνηση με διατήρηση του 34% περίπου της εισηγμένης από το κράτος, ο ίδιος εκτίμησε ότι οι Κινέζοι δεν θα είχαν αντίρρηση γιατί «καταλαβαίνουν». Ο ίδιος τόνισε πως «το εργασιακό ζήτημα δεν είναι πρόβλημα για τους Κινέζους».

Keywords
Τυχαία Θέματα