Μαρινάκης: "Βγήκα μπροστά για να προσφέρω στον Πειραιά"

Tην απόφασή του να ασχοληθεί με τα κοινά ανέλυσε σε συνέντευξη του ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη, Πειραιάς Νικητής, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Μιλώντας στο STAR και την εκπομπή Enikos,

ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι η απραξία του νυν δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου για την πόλη ήταν αυτό που τον ώθησε να κάνει κάτι για τους Πειραιώτες. Παράλληλα αναφέρθηκε και στην συνάντησή του με την υποψήφια περιφερειάρχη Αττικής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, ενώ επανέλαβε ότι ανάμεσα σε Μιχαλολιάκο και Δρίτσα θα επέλεγε χωρίς δεύτερη σκέψη τον δεύτερο.

Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη του Βαγγέλη Μαρινάκη:

Θέλω να ρωτήσω κύριε Πρόεδρε πώς κι αποφασίσατε να μπλέξετε με την πολιτική; Πώς αποφασίζει δηλαδή ένας πετυχημένος επιχειρηματίας και πρόεδρος του μεγαλύτερου σωματείου της χώρας, του Ολυμπιακού, να μπλέξει στον πολιτικό στίβο, τον πολιτικό στίβο, που ιδιαίτερα αυτή τη περίοδο είναι κατασυκοφαντημένος, δεν είναι στα καλύτερά του;

«Εγώ κύριε Χατζηνικολάου δεν το βλέπω σαν πολιτικό στίβο. Βλέπω ότι ασχολούμαι με την τοπική Αυτοδιοίκηση σε μια πόλη που έχω γεννηθεί, που έχω μεγαλώσει, που οι φίλοι μου είναι από τον Πειραιά και θέλω να δώσω κι εγώ όσα περισσότερα μπορώ σε αυτή τη πόλη».

Ήδη όμως με την ανακοίνωσή της υποψηφιότητάς σας δεχτήκατε τα πρώτα βέλη, λένε για παράδειγμα, πάει να μπλέξει με τον δήμο γιατί το επόμενο βήμα θα είναι να κάνει κόμμα και να γίνει ο νέος Μπερλουσκόνι. Άκουσα προχτές να μιλάει ο Αλέξης Τσίπρας στον Πειραία και να λέει ότι μαζεύτηκαν ο Μαρινάκης και δυο τρεις ακόμα δυνατοί του χρήματος, διότι θέλουν να ρίξουν την πόλης στα χέρια επιχειρηματικών συμφερόντων και θέλω την απάντησή σας.

«Κύριε Χατζηνικολάου εμένα όλα αυτά δεν μ’ αγγίζουν. Αυτό που θέλω να κάνω είναι ορισμένα έργα τα οποία έχει ανάγκη ο Πειραιάς να μπορέσω να στηρίξω μια προσπάθεια η οποία άρχισε από ορισμένους ανθρώπους, από μια παρέα ανθρώπων, οι οποίοι είχανε προβληματιστεί ιδιαίτερα με το τι γίνεται τα τελευταία χρόνια στον Πειραιά. Και καλό είναι να συζητάς προβλήματα αλλά καλό είναι και να βρίσκεις και λύσεις. Αλλά για να βρεις λύσεις πρέπει να βγεις μπροστά. Εγώ δεν το φοβήθηκα αυτό. Είμαι ξεκάθαρος. Θέλω να προσφέρω σε αυτήν τη πόλη».

Τις πρώτες μέρες γινόταν κουβέντα ότι θα κατεβείτε για Δήμαρχος αλλά τελικά είδα τον Μώραλη για δήμαρχο κι εσάς για δημοτικό σύμβουλο. Γιατί;

«Κοιτάτε. Ο Γιάννης ο Μώραλης είναι ένας άνθρωπος ο οποίος τον γνωρίζω πάρα πολλά χρόνια, έχουμε συνεργαστεί τα τελευταία 4 χρόνια πολύ κλειστά. Είναι ένα τίμιο παιδί, εργατικός, τεχνοκράτης, έχει πετύχει και νομίζω και πιστεύω ότι είναι η σωστότερη επιλογή».

Εσείς έχετε άλλες πολιτικές φιλοδοξίες πέραν του Δήμου; Δηλαδή μπορεί σε μια επόμενη φάση των πραγμάτων να σας δούμε σε άλλο ρόλο πολιτικό;

«Το έχω ξεκαθαρίσει αυτό, ότι πρώτα από όλα έχω την δουλειά και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που δημιουργώ καθημερινά. Επίσης είναι ο Ολυμπιακός που είναι η μεγάλη μου αγάπη, ένα πάθος το οποίο με ευχαριστεί ιδιαίτερα κι έχω υποσχεθεί όπως είχα πει και την προηγούμενη φορά άλλα 17 πρωταθλήματα στους φιλάθλους μας. Οπότε έχω πολύ δουλειά και στον Ολυμπιακό. Από κει και πέρα όμως υπάρχει ο Πειραιάς. Ο Πειραιάς μας έχει δώσει. Τώρα έχει έρθει η ώρα να του δώσουμε και να του δώσουμε τίμια, χωρίς να θέλουμε να κρύψουμε κάτι, χωρίς υπονοούμενα, αλλά με σκληρή δουλειά να κάνουμε έργα για τα παιδιά του Πειραιά, για να δούμε έναν Πειραιά ο οποίος θα κάνει τους Πειραιώτες περήφανους όπως ήταν στο παρελθόν. Δεν επιτρέπεται μια πόλη όπως είναι ο Πειραιάς που είναι το κέντρο της ναυτιλίας που δέχεται εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο, που έχει αυτές τις φυσικές ομορφιές να μην μεγαλουργεί ο Πειραιάς και να μείνει πίσω κι όταν θα περπατήσετε σήμερα στον Πειραιά να βλέπετε κλειστά μαγαζιά, μιζέρια, ανεργία. Είναι κάτι το οποίο με ενοχλεί ιδιαίτερα, για αυτό και βγήκα μπροστά».

Λένε κάποιοι ότι η ιδέα στο κεφάλι του Μαρινάκη να ασχοληθεί με τον Πειραιά σφηνώθηκε γιατί τον τσάντισε ο Μιχαλολιάκος. Είναι αλήθεια; Έκανε κάτι που σας ενόχλησε; Είναι κάτι που σας διήγηρε σε σχέση με τη συμπεριφορά του σημερινού δημάρχου;

«Δεν πιστεύω ότι οποιοσδήποτε σοβαρός άνθρωπος μπορεί να πιστεύει αυτό. Εδώ υπήρξε ένας έντονος προβληματισμός από τους φορείς της πόλης, από πολλούς φίλους, οι οποίοι συζητάγαμε σε καθημερινή βάση τα προβλήματα του Πειραιά. Ε κάποια στιγμή λοιπόν πρέπει να κάτσουν πέντε άνθρωποι, να δουλέψουν σκληρά, να φτιάξουν ένα ολοκληρωμένο και τεκμηριωμένο πρόγραμμα, το οποίο μπορεί να δώσεις».

Χρόνο θα έχετε κύριε Πρόεδρε να ασχοληθείτε με τον Πειραιά; Θέλω να πω, εσείς έχετε μεγάλα καράβια και μεγάλες φουρτούνες, θα έχετε χρόνο. θα είστε στο δημοτικό συμβούλιο;

«Κοιτάτε να δείτε. Ως δημοτικός σύμβουλος έχω πάρα πολύ χρόνο να στηρίξω αυτή την προσπάθεια και να δούμε επιτέλους αυτά τα πέντε έργα να γίνονται στον Πειραιά μας. Επίσης έχω συνηθίσει να δουλεύω σκληρά».

Αν κερδίσει ο συνδυασμός σας, ποια είναι τα πρώτα ένα-δύο πράγματα με τα οποία θα ξεκινήσετε; Τι είναι το πρώτο που θα κάνετε;

«Το πρώτο πράγμα, που είναι και σημειολογικό, είναι να κατεδαφίσουμε ένα κτήριο το οποίο τα τελευταία 40 χρόνια, αυτός ο πύργος στο λιμάνι του Πειραιά, που έχει στοιχειώσει. Δηλαδή είναι κάτι το οποίο πρέπει να γίνει άμεσα, έχει τεράστια στατικά προβλήματα. Πρέπει να δείξουμε ότι γίνεται μια ανατροπή. Επίσης τα δικαστήρια, τα δικαστήρια πρέπει να μείνουν στον Πειραιά και πρέπει να πάνε, το έχουμε πει, το έχουμε μελετήσει, στη Ράλλειο δίπλα στο δημοτικό θέατρο, το οποίο θα ανακαινιστεί και τα δικαστήρια θα μείνουν στον Πειραιά μας. Θα κάνουμε πέντε μεγάλα έργα στον αθλητισμό, ένα κολυμβητήριο, ένα κλειστό γυμναστήριο, ένα σκοπευτήριο και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Είναι κατάντια ο Πειραιάς να έχει τόσα πολλά σωματεία, να έχει τον Ολυμπιακό, να έχει τον Εθνικό και να μην έχει εγκαταστάσεις. Όνειρό μου είναι να βλέπω τα παιδιά του Πειραιά να πρωταγωνιστούν στις ομάδες μας».

Πείτε μου σας παρακαλώ για να βγάλουμε και μια είδηση, γιατί ήρθατε στην επικαιρότητα για ένα φαγητό με την κυρία Δούρου, την υποψήφια περιφερειάρχη του Σύριζα, λίγη ώρα αφού ο Αλέξης Τσίπρας μιλούσε για επιχειρηματικά στα χέρια των οποίων θα πέσει ο Πειραιάς, εσείς εμφανιστήκατε να τρώτε με την κυρία Δούρου. Τι γίνεται; Τι κόλπα είναι αυτά περίεργα;

«Κύριε Χατζηνικολάου κανένα κόλπο! Πολιτισμένη χώρα είναι η Ελλάδα, εκτός αν έχουμε ξεφύγει από αυτό. Βρέθηκα σε μια ταβέρνα που ήταν και η κυρία Δούρου. Χαιρετηθήκαμε, μιλήσαμε για πέντε λεπτά. Δεν νομίζω ότι είναι ποινικό αδίκημα το να μιλήσεις με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής για πέντε λεπτά, για πέντε προβλήματα που απασχολούν την πόλη μας».

Επομένως ήταν τυχαία συνάντηση. Εγώ θέλω όμως να ρωτήσω με αυτή την αφορμή, αν για παράδειγμα δεν μπει ο κύριος Μώραλης στον δεύτερο γύρο και το δίδυμο είναι Μιχαλολιάκος και απέναντι Δρίτσας, απέναντι Σύριζα, ποιον θα ψηφίζατε;

«Το έχω πει ότι δεν θα το σκεφτόμουνα δεύτερη φορά. Αν συγκρίνεις τους δύο ανθρώπους, το επίπεδο τον δύο ανθρώπων, θα ψήφιζα χωρίς δεύτερη σκέψη τον κύριο Δρίτσα. Βέβαια εδώ υπάρχει μια προσπάθεια από εμάς, ένα συνδυασμός, ο Πειραιάς Νικητής, ο οποίος θα κερδίσει».

Έκανε δουλειά μου φαίνεται η κυρία Δούρου στο φαγητό σας.

«Το έχω δηλώσει πολύ πιο πριν κύριε Χατζηνικολάου. Δεν χρειάστηκε να κάνει δουλειά η κυρία Δούρου».

Αυτό είναι αλήθεια και το έχω διαβάσει. Σας ευχαριστώ πολύ κύριε Πρόεδρε, καλή επιτυχία.

«Ευχαριστώ, ευχαριστώ πολύ».

Keywords
Τυχαία Θέματα