Μανιφέστο αμφισβήτησης

O Γιώργος Παπανδρέου πρόκειται να στείλει επιστολή στον Ευάγγελο Βενιζέλο για να του εκθέσει αναλυτικά τις θέσεις του για την πορεία του ΠΑΣΟΚ και συνάμα να τον καταστήσει υπεύθυνο για την έως τώρα «καταστροφική» πορεία που έχει πάρει το κόμμα από τις άστοχες ενέργειές του.

Oι πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιστολή

του Γ. Παπανδρέου προς τον Ευ. Βενιζέλο θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός «μανιφέστου αμφισβήτησης», ενώ ο πρώην πρωθυπουργός σε προσωπικό επίπεδο θα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη συνδράμει με τη φυσική του παρουσία το ψηφοδέλτιο της «Δημοκρατικής Παράταξης», όπως την αντιλαμβάνεται η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη.

Οπως έχουμε ξαναγράψει, ο πρώην πρωθυπουργός εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να μην είναι καθόλου υποψήφιος στις εθνικές εκλογές με το «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα του κόμμα του Ευ. Βενιζέλου.

Οι πληροφορίες φέρουν τον Γ. Παπανδρέου να ετοιμάζει μια θεαματική κίνηση, η οποία αφενός μεν θα τροφοδοτήσει τα σενάρια της επιστροφής του στο πολιτικό προσκήνιο και στον χώρο της Κεντροαριστεράς, αφετέρου δε θα τονίζει σε όλο της το μεγαλείο την «ανεπάρκεια» του Ευ. Βενιζέλου να διαδραματίσει ρόλο στις εξελίξεις.

Το γεγονός ότι ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση που του απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν σημαίνει απολύτως τίποτα για αυτά που πρόκειται να συμβούν τις επόμενες ημέρες. Το παιχνίδι μόλις ξεκινά.

Keywords
Τυχαία Θέματα