"Μαλλιά κουβάρια" στο ΠΑΣΟΚ Χρυσοχοΐδης και Βενιζέλος

Επιστολή 15 σελίδων ανέγνωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με αιχμές συναφείς με εκείνες, που είχε καταλογίσει στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κατά την πρόσφατη θυελλώδη συνεδρίαση όπως τις περιγράφουν οι αυτήκοοι μάρτυρες.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται να του απάντησε ότι όσες ενδιαφέρουσες προτάσεις έχει ο καθένας , καλό θα ήταν να τις μεταφέρει και στον Πρόεδρο αλλιώς γίνονται προς χάριν εντυπώσεων. Ωστόσο, οι δυο άνδρες συμφώνησαν να μην

γίνουν διαρροές προς τα ΜΜΕ για την λεκτική τους αντιπαράθεση προκειμένου να μην διασαλευτεί η αρραγής εικόνα της ΚΟ ενόψει της ψήφου εμπιστοσύνης.

Ενδεικτικό αυτού είναι η φράση του κ.Βενιζέλου σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους: «όλα απαντήθηκαν στην αίθουσα και πάμε ενωμένοι σαν γροθιά στην συζήτηση της Βουλής».

Αποστάσεις από την τοποθέτηση του κ.Χρυσοχοϊδη φέρονται να κράτησαν ο Απόστολος Κακλαμάνης συστήνοντας να επικρατήσει ενωτικό κλίμα, η Εύη Χριστοφιλοπούλου επισημαίνοντας ότι «δεν πρέπει να γινόμαστε πρωτοσέλιδο συνεχώς για τα εσωτερικά μας» και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος , ο οποίος έβαλε την διάσταση ότι «ο κόσμος που μας ψήφισε στις ευρωεκλογές τίμησε την πορεία που έχουμε κάνει από το 2009, αν λοιπόν συνεχίσουμε να βγάζουμε προς τα έξω μόνο την εσωστρέφεια μας , τότε η ψήφος που προορίζεται για εμάς, θα την πάρει …το ποτάμι!»
Επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο εξαπέλυσε ο Συμεών Κεδίκογλου αναφορικά με τους χειρισμούς του για την συγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης .«Δεν έχω καταλάβει τί θα κάνουμε στο συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης. Θα είμαστε συνιστώσες; Τι θα είμαστε; Ο Μόσιαλος έφυγε, ο Λοβέρδος επέστρεψε άρα συμπράττουμε με 2-3 κινήσεις που μετά βίας γεμίζουν ταξί;» είπε δηκτικά ο βουλευτής Ευβοίας.

Ο Μιχάλης Κασσής έβαλε στο στόχαστρο του τον Νίκο Ανδρουλάκη, γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και ευρωβουλευτή. «Όσες ευθύνες έχεις εσύ Πρόεδρε άλλες τόσες έχει και ο Ανδρουλακης , αν δεν μπορεί να παραιτηθεί» είπε ο κ. Κασσής.

Καυστικός και ο Θάνος Μωραϊτης ο οποίος σχολίασε την σύσταση του Ευάγγελου Βενιζέλου προς την ΚΟ «να μην τροφοδοτούμε τη μικρότητα, τη μικροπρέπεια, τη συνωμοσιολογία, την παραπολιτική θεώρηση των πραγμάτων». Ο Θάνος Μωραϊτης του απάντησε ότι « συνωμοσιολογία είναι η 5η φάλαγγα και οι καλικάτζαροι, που εσύ Πρόεδρε έχεις κατά καιρούς αναφέρει. Δεν μπορώ να είμαι σε ένα κόμμα με μια και μόνη άποψη. Πρέπει να υπάρχει η διαφορετική άποψη.»

Διαβάστε επίσης:

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θέλει ρεβάνς στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Keywords
Τυχαία Θέματα