Μακρή: "Αναγκαστήκαμε να φέρουμε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου"

Στα Παραπολιτικά 90,1 και στο Νίκο Σαμοίλη μίλησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή.

Σχετικά με τα ταμειακά διαθέσιμα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε οτι:

«Όπως εξήγησε και η ίδια η κυβέρνηση, δεν υπήρξε χρόνος. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης και προκειμένου να δημιουργηθεί μία δικλείδα ασφαλείας, αναγκαστήκαμε να φέρουμε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στην Βουλή

έτσι, με αυτό τον τρόπο. Δεν μπορώ να πω ότι είναι η σωστή μορφή νομοθέτησης, αλλά το Σύνταγμα επιτάσσει αυτή τη μορφή σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, πρώτα οι πολίτες και μετά όλα τα υπόλοιπα. Με την ΠΝΠ δημιουργείται μία δικλείδα ασφαλείας. Έχουμε σαν προτεραιότητα την πληρωμή των μισθών και των συντάξεων. Υπάρχουν αυξομειώσεις ακόμα και σε καθημερινή βάση λόγω του ότι οι πολίτες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Με τα έσοδά τους το κράτος καλύπτει τις ανάγκες του. Για να έχουμε αυτή τη δικλείδα ασφαλείας, αποφασίσαμε να προβούμε σε αυτή την κίνηση. Μην ξεχνάτε ότι στις 9 Απριλίου πληρώσαμε τη δόση του ΔΝΤ αλλά και τους μισθούς και τις συντάξεις. Αυτό που εμείς δεν αναγνωρίζουμε είναι το επαχθές χρέος που μας ζητούν. Προέχουν στη δική μας κυβέρνηση οι πολίτες, και όχι οι δανειστές».

Σχετικά με το αν θα υπάρξει συμφωνία, η Ραχήλ Μακρή δήλωσε: «Είμαστε πολύ κοντά, και όπως είπε ο πρωθυπουργός είναι αισιόδοξος. Εγώ εμπιστεύομαι τον Αλέξη Τσίπρα, και πιστεύω ότι θα κάνει το καλύτερο που μπορεί για την χώρα. Δεν μπορώ να ακούω κάποιους που έχουν σκοπιμότητες να λένε αυτά που λένε για τους δικούς τους λόγους».

Keywords
Τυχαία Θέματα