Μάχη με τις φλόγες σε Αρεόπολη και Γύθειο

Δύσκολο βράδυ αναμένεται για τους πυροσβέστες οι οποίοι προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τα δύο μέτωπα που παραμένουν ενεργά σε Αρεόπολη και Γύθειο.

Και οι δύο φωτιές καίνε χαμηλή βλάστηση χωρίς να απειλούν κατοικημένες περιοχές. Οι καιρικές συνθήκες με τους ισχυρούς ανέμους ωστόσο δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Η φωτιά στην Αρεόπολη εκδηλώθηκε στην περιοχή Φραγκούλια και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Στο Γύθειο η φωτιά στη θέση Αιγές

ξεκίνησε στις 6:20 το απόγευμα της Κυριακής και με τις φλόγες δίνουν μάχη 44 πυροσβέστες με 18 οχήματα και 11 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Από την άλλη πλευρά καλά είναι τα νέα από τη φωτιά στον Βόλο στη θέση Κωφοί η οποία τέθηκε υπό μερικό έλεγχο το βράδυ της Κυριακής, ενώ και το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε στις επτά το απόγευμα στη Νεράιδα του δήμου Στυλίδας δεν εμπνέει ανησυχία. Καλύτερη είναι επίσης η εικόνα των πυρκαγιών σε χορτολιβαδική έκταση στα Χανιά στην περιοχή Μαράθι και στο Μαρκόπουλο Αττικής, σε χώρο με σκουπίδια, κοντά στα λατομεία.

Ποιες περιοχές κινδυνεύουν περισσότερο από πυρκαγιά την Δευτέρα

Την ίδια ώρα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε νέα προειδοποιητική ανακοίνωση για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για αύριο Δευτέρα 18 Αυγούστου.

Πολύ ψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής, Νότια Εύβοια, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα), Περιφερειακές Ενότητες Λέσβου, Χίου, Σάμου, Περιφερειακές Ενότητες Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Λασιθίου.


Όπως ανακοινώθηκε, η ΓΓΠΠ έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα