Μάχη εκδοτών για τις προσφορές της Κυριακής

∆εν έχει προηγούµενο η µάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστηµα και έχει να κάνει µε τις κυκλοφορίες των κυριακάτικων εφηµερίδων. Η σχετική αναµέτρηση άρχισε αµέσως µετά το καλοκαίρι, µε αφορµή την προσφορά του «Βήµατος» µε τα αναγνωστικά, η οποία είχε ως συνέπεια να εκτινάξει την κυκλοφορία της ναυαρχίδας του ∆ΟΛ.

Οι πωλήσεις της εφηµερίδας του Στ. Ψυχάρη έδωσαν µια σηµαντική οικονοµική ένεση στη Μιχαλακοπούλου,

σε µια δύσκολη περίοδο για τα οικονοµικά της. ∆εν είναι τυχαίο ότι για πρώτη φορά µετά από αρκετούς µήνες αποκαταστάθηκε σε σηµαντικό βαθµό η µισθοδοσία, ενώ στο µαγαζί άρχισε να επικρατεί εντελώς διαφορετική ψυχολογία.

Όπως αναφέρει το SECRET της εφημερίδας Παραπολιτικά, επί σχεδόν επτά εβδοµάδες το «Βήµα της Κυριακής» βρισκόταν στην πρώτη θέση, µε αποτέλεσµα να αφήσει µετά από αρκετό καιρό στη δεύτερη το «Πρώτο Θέµα» των Αναστασιάδη-Καραµήτσου. Και εκεί που είχαν πάρει µια τροπή τα πράγµατα, ήρθε η προσφορά του «Εθνους της Κυριακής» µε τα βιβλία του Νίκου Καζαντζάκη να ανατρέψει τα δεδοµένα και να φέρει την εφηµερίδα του Γιώργου Μπόµπολα στην πρώτη θέση. Το γεγονός ότι τουλάχιστον µέχρι τα τέλη του χρόνου το «Εθνος» θα κυκλοφορεί µε τη συγκεκριµένη προσφορά εκ των πραγµάτων του δίνει ένα προβάδισµα σε σχέση µε τον ανταγωνισµό.

Α∆ΙΕΞΟ∆Ο. Ανεξάρτητα, όµως, από την όποια ευφορία -και πρόσκαιρη ρευστότητα- δηµιουργούν οι προσφορές, οι πάντες παραδέχονται ότι αυτό το παιχνίδι νοµοτελειακά οδηγεί σε αδιέξοδο τις εκδοτικές επιχειρήσεις και σε απαξίωση το δηµοσιογραφικό προϊόν. Γι’ αυτό και το τελευταίο διάστηµα ο εκδότης του «Βήµατος», Σταύρος Ψυχάρης, έχει επαναφέρει στο τραπέζι την ιδέα της κατάργησης των προσφορών.

Μάλιστα, για πρώτη φορά φαίνεται να έχει περισσότερους του ενός συµµάχους.

Το θέµα είναι αν θα καταφέρει να πείσει το σύνολο των εκδοτών, κάτι που θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο. Το τελευταίο δελτίο κυκλοφοριών, έφερε το «Εθνος» στην πρώτη θέση µε 153.890 φύλλα, στη δεύτερη το «Θέµα» µε 145.450 φύλλα, στην τρίτη το «Βήµα» µε 126.880 φύλλα και ακολουθούν οι «Real» µε 80.390 και ο «Τύπος της Κυριακής» µε 18.740.

Keywords
Τυχαία Θέματα