Λύση με λογικές υποχωρήσεις εξετάζει η κυβέρνηση

Της Ελένης Καλογεροπούλου

Ο έντιμος συμβιβασμός για τον οποίο μιλούσε μέχρι σήμερα η κυβέρνηση μεταλλάχτηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα και έγινε λύση με λογικές υποχωρήσεις. Υποχωρήσεις στα θέματα που μέχρι σήμερα η κυβέρνηση απέφευγε να αγγίξει αφού γνώριζε ότι είναι δύσκολα και οι δανειστές δεν πρόκειται να κάνουν πίσω . Ο Πρωθυπουργός στην συνέντευξη του στο Σταρ και τον Νίκο Χατζηνικολάου παραδέχθηκε ότι Εργασιακά, ασφαλιστικό, ΦΠΑ

στα νησιά και ομαδικές απολύσεις είναι τα θέματα που καίνε. Παρ όλα αυτά οι δανειστές θέλουν να ανοίξουν τώρα την συζήτηση και όχι μετά την ενδιάμεση συμφωνία αφού η θυσία Βαρουφάκη δεν τους φτάνει …

Έτσι το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να προϊδεάσει τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης ότι τα βήματα υποχώρησης είναι αναγκαία προκειμένου να υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 9 Μαΐου. Καλού κακού πάντως ο Πρωθυπουργός στην συνέντευξη του άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο του δημοψηφίσματος στέλνοντας έτσι μήνυμα προς όλες τις πλευρές ότι τον τελικό λόγο τον έχει η κοινωνία.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι υπουργοί του Αριστερού Ρεύματος τόσο από αντίληψη όσο και γιατί δεν θέλουν να αναλάβουν το κόστος ενός ρήγματος μέσα στην κυβέρνηση δεν σκοπεύουν να κάνουν κινήσεις που θα δημιουργήσουν πρόβλημα στον Αλέξη Τσίπρα. Τα προβλήματα μάλλον θα προκύψουν από τα στελέχη που εκπροσωπών τις συνιστώσες μέσα στον κόμμα αλλά και από του ΠΑΣΟΚΟγενείς που προσπαθούν να οριοθετηθούν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ίδια συνέντευξη πάντως εξέφρασε την βεβαιότητα ότι σύντομα θα καταλήξουν οι συνομιλίες με τους δανειστές και έτσι δεν θα χρειαστεί να καταφύγει στην λύση του δημοψηφίσματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα