Λυμπερόπουλος: Δεν υπάρχει πολυτέλεια χρόνου για τον Καραμανλή

Χωρίς παρόν και μέλλον θεωρεί τη Νέα Δημοκρατία ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος καλώντας τον Κώστα Καραμανλή να αναλάβει τώρα πρωτοβουλίες.

«Δεν υπάρχει πολυτέλεια χρόνου» αναφέρει τονίζοντας ότι μόνον ο Καραμανλής μπορεί να ενώσει ξανά την κεντροδεξιά τώρα που η χώρα καταρρέει.

Το σχετικό κείμενο έχει ως εξής:

«Υπάρχει επόμενη μέρα στην κεντροδεξιά; Με τα σημερινά

δεδομένα όχι. Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας φρόντισε - εκτός των δεινών που επεφύλαξε για τον ελληνικό λαό- να συρρικνώσει και την μεγαλύτερη
παράταξη της χώρας. Μια ομάδα ανθρώπων χωρίς καμία πολιτική ευθιξία, κανένα όραμα και με ιδεολογικό προσανατολισμό διάφορο και ξένο από τις αξίες της παράταξης έγραψαν και συνεχίζουν να γράφουν την πιο μελανή σελίδα στην ιστορία του κόμματος.
Η πλειοψηφία των στελεχών παρακολουθεί την ελεύθερη πτώση της παράταξης χωρίς όμως να παίρνει οποιαδήποτε πρωτοβουλία. Έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην επιστροφή του Κώστα Καραμανλή. Αναγνωρίζουν και το επικοινωνούν στις μεταξύ τους συζητήσεις ότι μόνο αυτός μπορεί να διασφαλίσει ηγετικό ρόλο στην κεντροδεξιά για τα επόμενα χρόνια.

Η πρόσφατη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος ανέδειξε το αυτονόητο. Στη Νέα Δημοκρατία , με αυτή ή οποιαδήποτε άλλη ηγεσία δεν υπάρχει ούτε παρόν ούτε μέλλον. Καμιά διάθεση αυτοκριτικής, καμιά παραδοχή ευθύνης για την αποτυχία στις εκλογές, καμιά στρατηγική για το αύριο. Η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα ένα νεκρό πολιτικά σώμα, που σύρεται και άγεται από ακροδεξιά ρεύματα. Η κεντροδεξιά δεν έχει καμιά σχέση με αυτό το συνοθύλευμα.

Κάθε μέρα που περνάει η Νέα Δημοκρατία μικραίνει. Μικραίνει επικίνδυνα. Η πορεία προς μονοψήφιο νούμερο στις επόμενες εκλογές είναι μη αναστρέψιμη. Η ελληνική κοινωνία έχασε την εμπιστοσύνη της για την παράταξη, αφού όσες ευκαιρίες της έδωσε τα τελευταία χρόνια τις πέταξε στο καλάθι των αχρήστων.

Η κεντροδεξιά πρέπει να οργανωθεί, να συσταθεί από την αρχή. Σε σωστές βάσεις και με τα σωστά πρόσωπα. Την ευθύνη αυτής της δημιουργίας μπορεί να την αναλάβει μόνο ο Κώστας Καραμανλής.

Ο Κώστας Καραμανλής έχει ηθική υποχρέωση να επαναφέρει την παράταξη στο δρόμο της σιγουριάς . Έχει την ηθική υποχρέωση να ξαναδημιουργήσει και να παραδώσει στην κοινωνία μια παράταξη αντάξια με το ιστορικό παρελθόν της.

Δυστυχώς για τον Καραμανλή δεν υπάρχει η πολυτέλεια χρόνου. Το καράβι βουλιάζει. Είμαστε ένα βήμα πριν από το ναυάγιο. Ο ίδιος δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν. Για όσα είπε και για όσα έκανε, δικαιώθηκε. Μακάρι οι σκέψεις του για το μέλλον της κεντροδεξιάς και της πατρίδας να ταυτίζονται με την επιθυμία όλων και να επισπεύσει την μεγάλη επιστροφή.

Η απόφαση είναι δική του…»

Keywords
Τυχαία Θέματα