Λιού σε Τσίπρα: Η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει τώρα

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιού, με τον Αλέξη Τσίπρα με αντικείμενο την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας Ελλάδας-εταίρων.

Το μήνυμα του Τζακ Λιού προς τον Έλληνα πρωθυπουργό ήταν ότι οι δύο πλευρές πρέπει να τα βρουν και η διαπραγμάτευση να κλείσει τώρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega ο Αμερικανος υπουργός

προειδοποίησε για μία πιθανή αποτυχία των συνομιλιών και τα αποτελέσματα που θα έχει τόσο για την Ελλάδα όσο και για την παγκόσμια οικονομία επισημαίνοντας ακόμα ότι πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία άμεσα.

Πρόκειται για την τρίτη παρέμβαση του Αμερικανού υπουργού μέσα σε δύο εβδομάδες για τη διαπραγμάτευση Ελλάδας-εταίρων κάτι που δείχνει ξεκάθαρα ότι οι ΗΠΑ επανέρχονται δυναμικά στο πεδίο των διαπραγματεύσεων.

LSE

Νωρίτερα μιλώντας στο LSE εξέφρασε την άποψη ότι κανένας δεν πρέπει να έχει την εσφαλμένη αίσθηση ότι μπορεί να γνωρίζει το αποτέλεσμα μίας κρίσης στην Ελλάδα εκτιμώντας παράλληλα ότι σε σχέση με το 2012 η Ελλάδα είναι πιο σταθερή.

Σε σημερινή του ομιλία επέστησε την προσοχή όλων για το γεγονός ότι μία ενδεχόμενη αποτυχία της Ελλάδας θα μπορούσε να είχε συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία ενώ πρότεινε στην ελληνική κυβέρνηση να επιδείξει ευελιξία και να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις έτσι ώστε να αποφύγει μία δύσκολη κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη παρέμβαση του Αμερικανού υπουργού για την Ελλάδα μετά την επικοινωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα την περασμένη εβδομάδα για την επίσπευση της επίτευξης συμφωνίας για την Ελλάδα.

Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει δύσκολες πολιτικές, πολιτικές που θα ήταν σκληρές για οποιαδήποτε κυβέρνηση", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιου, όπως μεταδίδει το Reuters, ενώ εξέφρασε την ανάγκη να προχωρήσει η Ελλάδα στην εφαρμογή ενός αξιόπιστου σχεδίου για τις δημοσιονομικές προκλήσεις που απαιτούνται. Ταυτόχρονα τόνισε στην ομιλία του ότι είναι προς το συμφέρον όλων να επιλυθεί το ελληνικό πρόβλημα, "χωρίς κρίση".

Μιλώντας στο LSE ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η Ελλάδα δεν έχει σημειώσει επαρκή πρόοδο για να επιλύσει την κατάσταση, επισημαίνοντας ότι εάν υπάρξει κρίση η Ελλάδα είναι αυτή που θα υποστεί τις χειρότερες και μεγαλύτερες επιπτώσεις.

Ο κ Λιου σημείωσε ότι Θεσμοί όπως το ΔΝΤ πρέπει να επιδείξουν επαρκή ελαστικότητα για να αποφύγουν μια περιττή κρίση εάν η Ελλάδα έχει τη θέληση να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα