Λία Μαυρίδου: η star των Σερρών!

Το πρώτο πράγµα που σου έρχεται στο µυαλό όταν βλέπεις τη Λία Μαυρίδου είναι ότι θα μπορούσε άνετα να υποστηρίξει ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Με εμφάνιση που σε …κρατάει και εκφραστικότητα έχει όλο το…πακέτο. Κι όµως παρά τα φαινόμενα , η δημοσιογράφος, ασχολείται εδώ και 11 χρόνια µε το πολιτικό ρεπορτάζ, αποδεικνύοντας πως μια ωραία γυναίκα, μπορεί να μην αρκείται στην εμφάνιση της , αλλά να δουλεύει σκληρά και να πετυχαίνει.

Μιλώντας η Λία Μαυρίδου στο Secret , τόνισε πως η ζωή της ξεκίνησε με άλλα όνειρα και αλλού την… έβγαλε:

«Ξεκίνησα έχοντας ως όνειρο το θέατρο. Πέρασα στη ∆ραµατική Σχολή µε εξετάσεις από το υπουργείο Πολιτισµού, αλλά τελικά µε κέρδισε η δηµοσιογραφία. Τα τελευταία έξι χρόνια παρουσιάζω το µεσηµέρι πολιτική εκποµπή και το τελευταίο ένα χρόνο την εκπομπή “Ανοιχτή Γραµµή” στο ΔΙΚΤΥΟ. Αγαπώ πολύ αυτό που κάνω και όσο το ρεπορτάζ τρέχει, τρέχω και εγώ. Εχω καλύψει όλα τα ρεπορτάζ που αφορούν το πολιτικό κοµµάτι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλα τα µεγάλα γεγονότα της πολιτικής επικαιρότητας στην Αθήνα», δηλώνει η ίδια. Γεννηµένη στις όμορφες Σέρρες, στην ηλικία των 18 ετών έφυγε και πήγε στην Αθήνα, όπου και έµεινε για 10 χρόνια. 28 χρόνων επέστρεψε στις Σέρρες για προσωπικούς λόγους και από εκεί και έπειτα η πορεία της στο πολιτικό ρεπορτάζ ξεκίνησε και το ταξίδει συνεχίζεται με ιδιαίτερη επιτυχία, αφού στις Σέρρες, είναι κάτι παραπάνω από αγαπητή.

«Η αρχή στο κανάλι έγινε έπειτα από πρόταση της τότε διευθύντριας του ∆ίκτυο Τηλεόραση, Φωτεινής Αραµπατζή. Παρόλο που εκείνη την περίοδο είχα προτάσεις από τηλεοπτικούς σταθµούς των Αθηνών, επέλεξα να µείνω στις Σέρρες, γιατί, εκτός των άλλων, είχα πλέον δηµιουργήσει τη δική µου οικογένεια», αναφέρει η Λία Μαυρίδου. Παντρεµένη µε δύο παιδιά, δεν έχει χάσει την επαφή της µε την Αθήνα, µιας και διατηρεί συνεργασία µε τηλεοπτικούς σταθµούς της πρωτεύουσας ως απεσταλµένη. Οσον αφορά τις συναδέλφους της, θαυµάζει τη Μαρία Χούκλη και την Ελλη Στάη, καθώς όπως λένε στις Σέρρες, η εμφάνιση της και τα εκφραστικά της μάτια θυμίζουν την σιδηρά κυρία της ενημέρωσης….

Keywords
Τυχαία Θέματα