Λάτρης των τεχνών ο γιος του Ρουσόπουλου

Της Σάσας Σταμάτη, εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος και η Μάρα Ζαχαρέα έχουν κάθε λόγο να είναι υπερήφανοι για τον γιο τους Βασίλη. Πριν από λίγο καιρό ο φωτογραφικός φακός τούς εντόπισε σε οικογενειακή έξοδο στην «Ιερά Οδό», όπου εμφανίζονται ο Γιώργος Νταλάρας, η Ελένη Βιτάλη και η Γλυκερία, η οποία έξοδος μόνο τυχαία δεν ήταν, αφού το ζεύγος διατηρεί χρόνια φιλία με τον Γιώργο Νταλάρα, ενώ ο Βασίλης τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση και συμπάθεια στον τραγουδιστή.

Ο 18χρονος Βασίλης

έχει τελειώσει το Κολλέγιο Αθηνών και είναι αριστούχος. Μάλιστα, την ημέρα της αποφοίτησης ήταν εκεί οι γονείς του, οι οποίοι δεν έκρυψαν τη συγκίνησή τους, αφού όσοι τον γνωρίζουν προσωπικά μιλούν για ένα παιδί σοβαρό, χαμηλών τόνων και με πολλές γνώσεις. Φέτος, ο Βασίλης μπήκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών και είναι από τους πιο συνεπείς φοιτητές. «Είναι άνθρωπος με κουλτούρα. Ακούει έντεχνο τραγούδι, έχει διαβάσει πολύ για τη μουσική και του αρέσει πολύ ο Γιώργος Νταλάρας», δηλώνει στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» άνθρωπος από το φιλικό του περιβάλλον.

ΣΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ. Μάλιστα, στην τελετή αποφοίτησης, στον Θησαυρό του Κολλεγίου, που είναι το ετήσιο λεύκωμα των τελειοφοίτων, τα σχόλια των συμμαθητών του για εκείνον ήταν εκατοντάδες και αφορούσαν το ελληνικό τραγούδι, αφού όλα αυτά τα χρόνια είχαν την ευκαιρία από διάφορες συζητήσεις που είχαν μαζί του να μάθουν πράγματα για αυτό.

Το ενδιαφέρον του Βασίλη Ρουσόπουλου για τη μουσική ξεκίνησε στην Γ’ Γυμνασίου. Τότε άρχισε να αγοράζει διάφορα βιβλία και να ακούει πολλών ειδών μουσική. Πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν λόγο για έναν καλλιεργημένο άνθρωπο, ενώ όσοι τον ξέρουν καλά αναφέρουν ότι έχει απίστευτες γνώσεις όσον αφορά την ποίηση, τη λογοτεχνία και την κοινωνιολογία. Είναι φανατικός Ολυμπιακός και πηγαίνει κάποιες φορές στο γήπεδο για να παρακολουθήσει με την παρέα του την αγαπημένη του ομάδα. «Ηταν πάντα ένα ήσυχο, καλό παιδί, πειθαρχημένο, απουσιολόγος και σημαιοφόρος στη Στ’ Δημοτικού. Από πολύ μικρή ηλικία ήταν ξεχωριστός και διαφορετικός από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του. Συγκεκριμένα, στην Ε’ Δημοτικού είχε βραβευτεί με το πανελλήνιο βραβείο λογοτεχνίας “Νικηφόρος Βρεττάκος” για ένα διήγημα που είχε γράψει. Το διήγημα αφορούσε τη ζωή του παππού του και είχε τίτλο “O κυρ Βασίλης, ο άνθρωπος που γύρισε τον κόσμο δυο φορές”», μας λέει άνθρωπος από το περιβάλλον του.

ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ. Με τον πατέρα του οι σχέσεις τους είναι άριστες. Μιλάνε για πολιτική και ο Βασίλης τον θαυμάζει. Την ίδια στιγμή, μοιράζεται μαζί του τις γνώσεις του για τη μουσική. Ο πατέρας του υπήρξε κορυφαίος πολιτικός και οι συζητήσεις που κάνουν έχουν πολύ ενδιαφέρον. Τα πολιτικά πράγματα δεν τον αφήνουν αδιάφορο. Στο παρελθόν, ο πατέρας του κάποιες φορές τον είχε πάρει μαζί του στη Βουλή και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ενας από τους ανθρώπους που ο Βασίλης Ρουσόπουλος ξεχωρίζει, θαυμάζει και παρακολουθεί πολλά χρόνια είναι ο Μίκης Θεοδωράκης. Μάλιστα, τον έχει επισκεφθεί στο σπίτι του και τη φωτογραφία που έχει τραβήξει μαζί του την έχει βάλει στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή του. Αλλος ένας άνθρωπος που έχει γνωρίσει και παρακολουθεί τη δουλειά του είναι ο Λευτέρης Παπαδόπουλος. Εχουν μιλήσει αρκετή ώρα για μουσική, αφού ο Βασίλης έχει διαβάσει πολλά για εκείνον.

Ακαδημαϊκή καριέρα στα σχέδιά του

Ο νεαρός Βασίλης Ρουσόπουλος διαβάζει φιλοσοφία και κοινωνιολογία και στο δωμάτιό του δεσπόζει μια βιβλιοθήκη με εκατοντάδες βιβλία. Αν και πολλοί πιστεύουν ότι δεν αποκλείεται να ασχοληθεί με την πολιτική, εκείνος, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν έχει δείξει ενδιαφέρον. Οσοι τον γνωρίζουν καλά και έχουν μιλήσει μαζί του υποστηρίζουν ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να γίνει καθηγητής πανεπιστημίου. Γι’ αυτό και αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην Ελλάδα θα ταξιδέψει για μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία. Ιδιαίτερα δεμένος είναι και με τη μητέρα του, Μάρα Ζαχαρέα, από την οποία έχει πάρει το χρώμα των ματιών του. Ο Βασίλης τής έχει αδυναμία και όποτε δεν έχει υποχρεώσεις με τις σπουδές του, δεν χάνει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, που το παρουσιάζει εκείνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα