Λαφαζάνης: Οι δανειστές ζητούν μείωση συντάξεων-μισθών και νέους φόρους

Σκληρός εμφανίζεται απέναντι στους δανειστές και στην συμφωνία που ετοιμάζεται, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, με άρθρο του στο περιοδικό GRASH, με τίτλο «Να απομονώσουμε την πέμπτη φάλαγγα». Ο κ. Λαφαζάνης μπορεί να εκφράζει την επιθυμία του για έναν «έντιμο συμβιβασμό», ωστόσο, αποκαλύπτει ότι Βερολίνο, Βρυξέλλες

και ΔΝΤ, αυτό που θέλουν από τη χώρα μας είναι «γη και ύδωρ».

Τονίζει δε ότι ζητάνε νέα μέτρα μείωσης συντάξεων και μισθών, ξεπούλημα της χώρας, νέους φόρους και νέες απορρυθμίσεις.
Ο κ. Λαφαζάνης περνά και το μήνυμα προς τον πρωθυπουργό, αλλά και προς τους πολίτες εκφράζοντας την άποψη ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε νέα μέτρα ξεκαθαρίζοντας ότι «η κυβέρνησή μας δεν πρόκειται να υποταχθεί ούτε να παραδοθεί», σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν πρόκειται να συνυπογράψει ποτέ νέα μέτρα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων».

Κάνει λόγο μάλιστα για «εναλλακτικούς δρόμους» και ότι μπορεί να έχει προοπτική η Ελλάδα χωρίς τη χρηματοδότηση από ΕΕ και ΔΝΤ και χωρίς τη ρευστότητα που δίνει με το σταγονόμετρο η ΕΚΤ προς τις τράπεζες.

«Το πολιτικό και γεωστρατηγικό βάρος της χώρας μας είναι κρίσιμο, αν όχι κεφαλαιώδες», αναφέρει με νόημα.

Επίσης, δηλώνει ότι “ανατροπή στη χώρα μας δεν σημαίνει μόνο μια νέα προοδευτική πορεία με σοσιαλιστικούς ορίζοντες αλλά και απαλλαγή της πατρίδας μας από τα δεσμά της υποτέλειας”.

Keywords
Τυχαία Θέματα