"Κύρια δύναμη αλλαγής στην Ευρώπη" θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας

Συνέντευξη ενόψει του Συνεδρίου του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στις 13-15 Δεκεμβρίου 2013 στη Μαδρίτη για την επικύρωση της υποψηφιότητάς του για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα τόνισε ότι "θέλουμε να είμαστε το αναγκαίο

πολιτικό αντίβαρο στη “σκοτεινή Ευρώπη” από την άνοδο της ακροδεξιάς και την αναζωπύρωση του φασισμού, πάνω στα συντρίμμια της λιτότητας, της ύφεσης και της φτώχειας".

"Θέλουμε να αποδείξουμε και πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας πως η Αριστερά μπορεί να έχει την πολιτική ικανότητα, ενόραση και τόλμη να διαμορφώνει ευρύτερες κοινωνικές συναινέσεις σε προγραμματικούς στόχους για τη δημοκρατική, κοινωνική και οικολογική επαναθεμελίωση της Ευρώπης. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, άλλωστε, απέδειξε ότι η Αριστερά μπορεί να είναι δύναμη διακυβέρνησης και όχι χώρος διαμαρτυρίας. Δύναμη που ξέρει, θέλει και μπορεί ν’ αλλάξει την καθημερινότητα του πολίτη. Επιδιώκουμε να συμμετάσχουμε αποφασιστικά στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών εξελίξεων. Δεν επιθυμούμε το ρόλο των αγανακτισμένων θεατών αλλά των αποφασιστικών πρωταγωνιστών", είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας στο EurActiv.gr και EurActiv.com.

Ακόμη, επιτέθηκε στην κυβέρνηση με αφορμή την ανάληψη της Ελληνικής προεδρίας της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2014, υποστηρίζοντας πως "η κυβέρνηση Σαμαρά υποβαθμίζει μια θεσμική κατάκτηση των συγκριτικά μικρότερων ευρωπαϊκών χωρών, όπως είναι η εναλλασσόμενη Προεδρία της ΕΕ, σε Προεδρία παλαιοκομματικού επαρχιωτισμού, με επίκεντρο τις φωτογραφικές χειραψίες και τη διπλωματική αβρότητα για εσωτερική προεκλογική κατανάλωση".

Keywords
Τυχαία Θέματα