Κρίσιμο ραντεβού Σαμαρά-Μέρκελ την Τρίτη

Με στόχο την στήριξη για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αλλά και την αποχώρηση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα, ο Αντώνης Σαμαράς ταξιδεύει για το Βερολίνο όπου θα έχει μια από τις πιο κρίσιμες συναντήσεις με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνκελα Μέρκελ.


Στην ατζέντα της συνάντησης είναι

επίσης οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και η πορεία του ελληνικού προγράμματος καθώς και οι ευρωπαϊκές οικονομικές εξελίξεις αλλά και ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Στόχος του κυβερνητικού επιτελείου είναι να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από την Τρόικα για να ξεμπλοκάρουν οι εξελίξεις. Η κυβέρνηση θέλει το πράσινο φως για να συμπεριλάβει στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που θα καταθέσει στις αρχές του Οκτωβρίου τις παροχές που δεν εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη με βασικότερη την ρύθμιση σε 100 δόσεις των χρεών προς το δημόσιο. Επίσης επιδιώκει να ανακοινώσει μειώσεις ΦΠΑ σε συγκεκριμένα προϊόντα και την μείωση της έκτακτης εισφοράς κατά 20-50%. Με τα μέτρα αυτά επιδιώκει να βελτιώσει το κοινωνικό κλίμα και να εκτονώσει την κατάσταση στις κοινοβουλευτικές ομάδες της συμπολίτευσης.

Φυσικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα επιδιώξει από την Μέρκελ την επιδοκιμασία για τα επιτεύγματα της χώρας και την υλοποίηση του στόχου για πρωτογενή πλεονάσματα που θα συνοδευθεί με την υπογράμμιση της ανάγκης για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων που είναι το «ευαγγέλιο» της γερμανικής κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα