Κραυγή αγωνίας από τον Κορκίδη για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Την κραυγή αγωνίας των εμπόρων του Πειραιά μετέφερε στους Έλληνες βουλευτές ο πρόεδρος του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου του Πειραιά Βασίλης Κορκίδης, ο οποίος με αποψινή του επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη επισημαίνει τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει στην αγορά η πολιτική αστάθεια και καλεί τους βουλευτές να σεβαστούν το

Σύνταγμα και να επιδείξουν την απαιτούμενη συναίνεση στην εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας.

"Σας εκφράζουμε την έντονη ανησυχία και αγωνία σύσσωμου του επιχειρηματικού κόσμου του Πειραιά σχετικά με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις με την έναρξη της διαδικασίας για την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας και κατ' επέκταση τον προβληματισμό τους για την πιθανότητα προσφυγή σε πρόωρες εθνικές εκλογές" αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Στο ίδιο κείμενο ο κύριος Κορκίδης επισημαίνει ότι η σημερινή κρίσιμη κατάσταση επιτάσσει την εμπέδωση οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας και την προβολή αυτής της αναγκαίας συνθήκης ομαλότητας στο εξωτερικό, ενώ ξεκαθαρίζει πως αν επιλέξουμε την έξοδο από την ευρωζώνη θα είμαστε οι ιδανικοί αυτόχειρες. "Όπως οι διεθνείς αγορές έτσι και η εσωτερική αγορά καθώς επίσης το ελληνικό εμπόριο και η βιομηχανία σε καμία περίπτωση δεν επιχαίρουν με την πιθανότητα διεξαγωγής πρόωρων εκλογών" τονίζει ο κ.Κορκίδης.

Οι έμποροι του Πειραιά τονίζουν ότι βρισκόμαστε σ' ένα εξαιρετικό κρίσιμο στάδιο μεταβατικό όπου η ελληνική οικονομία με εμφανή τα σημάδια από την εξαίρετη βαθιά ύφεση προσπαθεί να εξέλθει από αυτή. " Ως εκ τούτου δεν θα πρέπει επ'ουδενί να ανακοπεί ή να κινδυνεύσει η τροχιά σταθεροποίησης της. Γι' αυτό και η αγορά ποτέ δεν επιθυμούσε τις πρόωρες εκλογές. Χωρίς καμία απολύτως πρόθεση προϊδεασμού, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι αν δεν επικρατήσει η λογική και δεν επανέλθει σύντομα η ομαλότητα, οι οικονομικές συνέπειες από τις πολιτικές ευθύνες θα είναι δραματικές για την αγορά».

Καταλήγοντας ο το εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο του Πειραιά καλεί όλα τα μέλη της Βουλής των Ελλήνων να σεβαστούν το γεγονός ότι 6 στους 10 Έλληνες δεν επιθυμούν πρόωρες εκλογές ιδίως όταν αυτές δεν προκύπτουν από την απώλεια της δεδηλωμένης εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνηση και να επιδείξουν στην τελική απόφαση τους σύνεση συναίνεση και συνεννόηση για το καλό όλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα