Κρατούσε όμηρο τον σύντροφο της και τον βασάνιζε

Μία Γαλλίδα καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκισης αφού κατηγορείται ότι κρατούσε όμηρο τον σύντροφό της και τον υπέβαλλε σε βασανιστήρια.

Η Zakia Medkour, 43 ετών καλείται να καταβάλει 200.000 ευρώ ως αποζημίωση στον πρώην φίλο της Maxime Gaget 37 ετών, για εγκλήματα που η εισαγγελία τα χαρακτήρισε "πέρα από τη βία" με μια “γυναίκα βασανιστή και έναν άνδρα θύμα".

Η γνωριμία τους έγινε το 2007 από το διαδίκτυο και επτά μήνες αργότερα μετακόμισαν σε ένα στούντιο όπου η Medkour ζούσε ήδη με τα δύο παιδιά της.

Όταν ο άντρας έμεινε άνεργος, εκείνη του πήρε τις πιστωτικές

κάρτες αλλά και την ταυτότητά του και άρχισε να τον βασανίζει σβήνοντας τσιγάρα στο κορμί του και αναγκάζοντας τον να καταπίνει σφουγγάρια!

Για παραπάνω από ένα χρόνο ο άντρας μαρτύρησε στα χέρια της πανούργας συντρόφου του η οποία δεν δίστασε να του ρίξει ακόμα και αλάτι στα μάτια και να τον κρατά απομονωμένο από τον έξω κόσμο.

Η Medkour τον είχε απειλήσει ότι εάν αντιδρούσε θα τον κατηγορούσε για παιδοφιλία.

"Στην αρχή υπήρχαν ρομαντικά συναισθήματα, τα οποία στη συνέχεια μετατράπηκαν σε φόβο και μετά σε ντροπή," είπε στο δικαστήριο ενώ εκείνη του έλεγε κλαίγοντας ότι δεν ήταν "άκαρδη".

Πρόσθεσε ότι “είναι δύσκολο για έναν άνδρα να παραδεχτεί πως κακοποιείται από μια γυναίκα. Έμεινα εκεί και για τα παιδιά. Για να τα προστατεύω”, είπε.

Ο Gaget δημοσίευσε τον Φεβρουάριο ένα βιβλίο για τις εμπειρίες του, με την ονομασία "Η σύντροφός μου, ο βασανιστής μου", το οποίο βοήθησε να άρει το ταμπού σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία κατά των ανδρών στη Γαλλία.

Στο βιβλίο του ανέφερε ότι ήθελε να δημοσιοποιήσει το γεγονός «ότι υπάρχουν τέτοιες φρικαλεότητες, και δυστυχώς δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά."

Υπολογίζεται ότι 7.000 άνδρες υποβάλλουν καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία κάθε χρόνο στη Γαλλία, σύμφωνα με την οργάνωση SOS Hommes battus.

Οι δικηγόροι της απέδωσαν τη συμπεριφορά της στο ταραγμένο παρελθόν της, αφού ο πατέρας της αυτοκτόνησε όταν εκείνη ήταν παιδί και εκείνη μεγάλωσε σε ορφανοτροφεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα