Κουβέλης: Δεν συνεργαζόμαστε με "58" και "Ελιά"

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" ο Φώτης Κουβέλης. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα τις επικαιρότητας, το σταυρό προτίμησης, την κίνηση των 58, τις διαπραγματεύσεις με τον Ανδρέα Λοβέρδο, αλλά και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

"Η επιλογή της σταυροδοσίας αντί της λίστας στις ευρωεκλογές θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να ενθαρρύνει τη συμμετοχή

των πολιτών και να λειτουργήσει στην κατεύθυνση εκδημοκρατισμού των κομμάτων και της δημόσιας ζωής. Ο αιφνιδιαστικός ωστόσο τρόπος με τον οποίο επιχειρείται να εισαχθεί λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές καταγράφει πολιτικές σκοπιμότητες απαράδεκτες", σημείωσε αρχικά για τον σταυρό προτίμησης ο κ. Κουβέλης και συνέχισε: "Θέλω να είμαι ευθύς. Το μέτρο χαρακτηρίζεται από απίθανη πολιτική υποκρισία και δημιουργεί την απατηλή εντύπωση ότι επιλέγονται δήθεν οι καλύτεροι με αυτόν τον τρόπο", υπενθυμίζοντας παράλληλα πως το κόμμα του έχει παρουσιάσει ολοκληρωμένη πρόταση για αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος.

Όσον αφορά στις Ευρωεκλογές, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιοι οι Γρηγόρης Ψαριανός και Ανδρέας Παπαδόπουλος, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεργαστεί η ΔΗΜΑΡ με την κίνηση των "58" ελλείψει ολοκληρωμένης πολιτικής πρότασης, με τους οποίους ο Ανδρέας Παπαδόπουλος "φλερτάρει" ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες. Ταυτόχρονα, δεν έδωσε σημασία στην "Ελιά" που συγκροτείται ενόψει των Ευρωεκλογών, καθώς "αρνούνται να δουν τα κοινωνικά προβλήματα".

Επίσης, έγινε αναφορά στο κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου, στον οποίο και έριξε την ευθύνη για τη μη επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές. "Είχαμε, πράγματι, με τον κ. Λοβέρδο αρκετές συζητήσεις γι' αυτό το θέμα. Ο κ. Λοβέρδος και το κόμμα του επέλεξαν κάποια στιγμή να μας ανακοινώσουν πως στρέφονται σε άλλη κατεύθυνση. Βεβαίως ήταν μια επιλογή που αφορά αυτούς και όχι εμάς. Κινούνται προς άλλη κατεύθυνση, με τη οποία εμείς διαφωνούμε", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φώτης Κουβέλης.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα οδηγήσει σε πρόωρες κάλπες, ενώ τόνισε ότι το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει στην ακολουθούμενη πολιτική. "Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, αλλά εκλογές θα γίνουν αν η κυβέρνηση συνεχίσει την ίδια πολιτική", ήταν τα ακριβή λόγια του Φώτη Κουβέλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα