Κουτσούκος σε Στουρνάρα: Οδηγείτε γρήγορα και θα έχουμε ατύχημα

Επεισοδιακά και εν μέσω αντεγκλήσεων ξεκίνησε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής η επεξεργασία του νέου φόρου ακινήτων.

Η συζήτηση άρχισε εν μέσω αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία κατηγόρησαν το υπουργείο Οικονομικών και το προεδρείο ότι προχωρούν σε μια διαδικασία που δεν επιτρέπει διεξοδική συζήτηση και εξαγωγή ώριμων συμπερασμάτων για τα σημεία στα οποία πρέπει να γίνουν αλλαγές. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) είπε

ότι η σύντμηση του χρόνου ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη ανάγνωση και οι διαδοχικές συνεδριάσεις της πρώτης ανάγνωσης μέσα στο Σαββατοκύριακο δεν επιτρέπουν ώριμο νομοθετικό έργο και κατήγγειλε ότι η Βουλή δεν μπορεί να λειτουργεί με τα μέτρα της τρόικας. Πρόσθεσε δε ότι η εκτεταμένη διαβούλευση έγινε μόνο με την τρόικα και με τις κοινοβουλευτικές ομάδες, που στηρίζουν την κυβέρνηση, και ότι η διαδικασία αυτή είναι αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική. «Όλα τα εισάγετε σε πλήρη παραβίαση του Συντάγματος και του Κανονισμού» είπε και κατήγγειλε ότι στο νομοσχέδιο έχουν περιληφθεί και διατάξεις άσχετες με τον ενιαίο φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας ως «πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένοι».

Αν πάντως οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ήταν αναμενόμενες αίσθηση προκάλεσε η ένσταση του ΠΑΣΟΚ για τις επείγουσες διαδικασίες. "Κύριε Υπουγέ έτσι όπως οδηγείτε -σ.σ εννοώντας τις συνοπτικές διαδικασίες νομοθέτησης- κάποια στιγμή θα προκαλέσετε ατύχημα" είπε με νόημα ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκους, ο οποίος ωστόσο αμέσως μετά ψήφισε υπέρ της γρήγορης διαδικασίες.

Αντίθετα, η Φεβρωνία Πατριανάκου (ΝΔ) ανέφερε ότι το νομοσχέδιο βρίσκεται σε διαβούλευση εδώ και 1,5 μήνα, έγινε αποδεκτό το 95% των αιτημάτων και υπογράμμισε πως οι βουλευτές βρίσκονται εδώ, προκειμένου σε ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο να διορθώσουν πιθανά λάθη και παραλείψεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα