Κωστής Χατζηδάκης: "Αρκούν οι κυβερνητικοί βουλευτές για την ψήφο εμπιστοσύνης" (ΗΧΗΤΙΚΟ)

«Οι ψήφοι των βουλευτών Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ αρκούν για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζητά η κυβέρνηση», δήλωσε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στους Γρηγόρη Ψαριανό και Ανδρέα Παπαδόπουλο, ο πρώην υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης.

«Το κλίμα που επικρατούσε δεν ήταν καθόλου καλό. Έπρεπε να σταματήσει η συζήτηση για πολιτική αστάθεια και γι’ αυτό η κυβέρνηση ζητά ψήφο εμπιστοσύνης» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Σχετικά

με την στάση που κρατάνε οι ανεξάρτητοι βουλευτές απέναντι στο αίτημα της ψήφου εμπιστοσύνης που ζητά η κυβέρνηση, υπογράμμισε πως δεν γνωρίζει εάν θα προστεθούν κάποιες ψήφοι, ωστόσο τόνισε πως «αρκούν οι ψήφοι των κυβερνητικών βουλευτών.».
Η κυβέρνηση μπορεί να το παλέψει και να βγούμε από την έξοδο, αρκεί να συμφωνήσουμε κι όλοι εμείς, ότι τώρα είναι η ώρα της προσωπικής ευθύνης και όχι να ακολουθήσουμε το δρόμο του λαϊκισμού.
Είμαι αντίθετος στην πολιτική με σοκολάτες και καραμέλες, όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να παραμείνουμε στο πεδίο της υπευθυνότητας και της κοινής λογικής.
Οι κυβερνήσεις είναι σαν τα ποδήλατα. Πρέπει να έχουν ικανούς ποδηλάτες για να τα κινούν. Η ψήφος εμπιστοσύνης δείχνει και την αποφασιστικότητας της κυβέρνησης να προχωρήσει μπροστά».

Ο κ. Χατζηδάκης εκτίμησε τέλος, ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν ήταν αρνητικό για την Νέα Δημοκρατία σε σχέση με την πολιτική που αναγκάστηκε να ακολουθήσει: «Όλες οι κυβερνήσεις έχουν φθορά στις δημοσκοπήσεις. Πολύ περισσότερο όταν έχουμε και κρίση. Δεν ήταν αρνητικό το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για τη Νέα Δημοκρατία. Με αυτό το κλίμα και με αυτά τα μέτρα που αναγκάστηκε να πάρει η κυβέρνηση, το ποσοστό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήταν μόλις 3 μονάδες μπροστά. Αυτό είναι υπέρ της Ν.Δ».

Keywords
Τυχαία Θέματα