Κορυφαίες επαφές Αβραμόπουλου στις Βρυξέλλες

Με 25μελή αντιπροσωπεία της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής (“American Jewish Committee”/AJC) συναντήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες ο Επίτροπος Μεταναστεύσεως, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος και αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, την ISIS, το πυρηνικό

πρόγραμμα του Ιράν, όπως επίσης και για την άνοδο νεοναζιστικών πολιτικών μορφωμάτων στην Ευρώπη και την αναβίωση του αντισημιτισμού.

Μάλιστα, ενόψει της 70ης επετείου της λήξεως του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου το 2015, ο οποίος ως γνωστόν έληξε με την άνευ όρων συνθηκολόγηση της Ναζιστικής Γερμανίας το Μάιο του 1945 και της Ιαπωνίας τον Αύγουστο του ίδιου έτους και μετά τη ρίψη των δύο ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, ο κ. Αβραμόπουλος παρουσίασε μια σειρά από δράσεις που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες χώρες τις Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Οι χώρες αυτές σκοπεύουν να τιμήσουν τα θύματα του Ολοκαυτώματος και ταυτόχρονα να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για τους κινδύνους του ρατσισμού και του αντισημιτισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δράσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν με την οικονομική ενίσχυση του προγράμματος «Η Ευρώπη για τους Πολίτες», που ανήκει στο χαρτοφυλάκιο του Έλληνα Επιτρόπου.

Λ.Σ.Μ.

Διαβάστε επίσης:

Σύνδεσμος Ευρώπης - ΗΠΑ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος!

Keywords
Τυχαία Θέματα