"Ξέχασαν" και πάλι στο συρτάρι τη λίστα Λαγκάρντ

Την οργή των βουλευτών προκαλεί εδώ και λίγη ώρα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος ο οποίος με όσα αναφέρει για την πορεία ελέγχου της λίστας Λαγκάρντ αποκαλύπτει πως τα αποτελέσματα είναι πενιχρά αφού ο έλεγχος προχωράει με ρυθμούς χελώνας χωρίς να έχει επιβληθεί το παραμικρό πρόστιμο. Επαναλαμβάνοντας όσα ακριβώς είχε υποστηρίξει και ο κ. Στουρνάρας

πριν από αρκετούς μήνες ο κ. Στασινόπουλος είπε ότι από τα 1700 ονόματα που έχουν ταυτοποιηθεί, τα 919 δεν εμφανίζουν υπόλοιπο στους λογαριασμούς τους. Άλλοι 205 καταθέτες επίσης φαίνεται να καλύπτουν τις καταθέσεις τους από τις φορολογικές του δηλώσεις. "Εμείς έχουμε εκδόσει 266 εντολές φορολογικού ελέγχου και από αυτές 155 βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο" πρόσθεσε ο κ. Στασινόπουλος.

Σύμφωνα μάλιστα με τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ ο έλεγχος δεν ξεκίνησε όταν έφτασε η λίστα αλλά μόλις το καλοκαίρι αφού πρώτα το ΣΔΟΕ έπρεπε να ελέγξει την αγορά για να μην επέλθει κατάρρευση λόγω μη απόδοσης ΦΠΑ ενώ στη συνέχεια υπήρξε νέα καθυστέρηση λόγω σεμιναρίων που έπρεπε να παρακολουθήσουν οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ.

Όσα είπε ο κ. Στασινόπουλος προκάλεσαν την έκρηξη οργής της Ζωής Κωνσταντοπούλου η οποία απευθυνόμενη στον γραμματέα του ΣΔΟΕ φώναξε ότι όσα υποστηρίζει στην Επιτροπή είναι αδιανόητα και υποκρύπτουν έλλειψη βούλησης ελέγχου.

Τέλος ο κ. Στασινόπουλος ανέφερε ότι η λίστα Λιχτενστάιν έχει μπει στο αρχείο από το 2011 ενώ τη λίστα με τα 54.000 εμβάσματα την κρίσιμη περίοδο 2008-2011 την ελέγχει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Ο κ. Στασινόπουλος πάντως έδειξε απαισιόδοξος για την ταχύτητα με την οποία μπορεί το Δημόσιο να εισπράξει χρήματα από τη λίστα αφού ήδη υπάρχουν πολλές προσφυγές.

Ι.Δ

Keywords
Τυχαία Θέματα