Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τη "Μακεδονία" του Κούλογλου

Οργανωμένο επικοινωνιακό και πολιτικό σχέδιο της ΝΔ για να αποπροσανατολίσει από τη συζήτηση των πραγματικών προβλημάτων και να κυριαρχήσουν επουσιώδη θέματα και όχι η κοινωνική ατζέντα στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές, βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην Κουμουνδούρου είναι εκνευρισμένοι από την επιμονή της ΝΔ να φέρνει στο

επίκεντρο της αντιπαράθεσης ανύπαρκτα, όπως λένε, ζητήματα με εθνικά θέματα, με τελευταίο κρούσμα δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου για το σκοπιανό.

«Σας αποκαλώ 'Μακεδονία', όπως ο υπόλοιπος κόσμος» φέρεται να δηλώνει σε συνέντευξή του στο σκοπιανό portal Telegraf.mk ο κ. Κούλογλου αναφέροντας ότι είναι «γελοία η διαφορά» μεταξύ των δύο χωρών, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στον πρωθυπουργό.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κούλογλου: «Αυτή η εξωφρενική διαφορά δημιουργήθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά. Στη δεκαετία του '90, ήμουν από τους λίγους δημοσιογράφους που ανέφεραν ότι το πρόβλημα σήμαινε πολιτική και εθνική αυτοκτονία. Δυστυχώς, αυτό έγινε πραγματικότητα, καθώς η Ελλάδα έχει ηττηθεί, όταν πρόκειται για το θέμα. Έχω μιλήσει γι 'αυτό το πρόβλημα πολλές φορές σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις στα Σκόπια, καθώς και για τις δυνατότητες επίτευξης μιας ειρηνικής και αποδεκτής λύσης. Ομως, σήμερα, πληρώνουμε το τίμημα της πολιτικής Σαμαρά». Και προσθέτει: «Η Ελλάδα θα πρέπει να βρει άλλο τρόπο για να σώσει την τιμή της. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω σε ποια λύση θα πρέπει να φτάσουμε, ωστόσο από τη δική μου οπτική, αυτό το πρόβλημα ανήκει στο παρελθόν. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει σημαντικότερες προκλήσεις σήμερα».

Κατά την εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται για μια προσπάθεια της ΝΔ, η οποία μέσω της μεθόδου της «μονταζιέρας», της παραποίησης δηλαδή δηλώσεων και την απόδοσή τους με τον «κατάλληλο τρόπο», επιχειρεί να πάει αλλού τη συζήτηση, αλλά και να προκαλέσει εσωτερικά προβλήματα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έδειχναν, τουλάχιστον έως το βράδυ της Κυριακής, διατεθειμένοι να υιοθετήσουν στο παραμικρό τους ισχυρισμούς της ΝΔ κατά του κ. Κούλογλου, ούτε να αφήσουν την παραμικρή αιχμή ή να κάνουν οποιαδήποτε σύσταση στον υποψήφιο ευρωβουλευτή.

Σημειωτέον ότι το θέμα ανακίνησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άννα Ασημακοπούλου, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση για τη συνέντευξη του Στέλιου Κούλογλου σε μέσο ενημέρωσης των Σκοπίων, λέγοντας πως «είναι θλιβερό, ένα Ελληνικό κόμμα να υποστηρίζει θέσεις, τόσο βλαπτικές για την εξωτερική πολιτική της χώρας».

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της η Άννα Ασημακοπούλου αναφέρει πως «Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου σε συνέντευξη του σε ΜΜΕ των Σκοπίων λέει επί λέξει: «σας αποκαλώ Μακεδονία – με το όνομά σας» και «το όνομα (Μακεδονία) είναι γελοία διαφορά που δημιούργησε ο Σαμαράς». Οι θέσεις που θα εκπροσωπήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή αναδεικνύονται συνεχώς από τους υποψήφιούς του. Και δυστυχώς είναι αντίθετες με τα εθνικά μας συμφέροντα».

Απαντώντας στην ανακοίνωση της κυρίας Ασημακοπούλου, ο Στέλιος Κούλογλου επισημαίνει: «Αυτό που πραγματικά δήλωσα στο δημοσιογράφο από τα Σκόπια είναι ότι το θέμα της ονομασίας διογκώθηκε ενώ θα έπρεπε από την αρχή να είχε λυθεί με έναν αμοιβαίο συμβιβασμό. Δήλωσα επίσης ότι υπεύθυνος για την διόγκωση του θέματος της ονομασίας είναι ο κ. Σαμαράς ο οποίος θέλησε να κάνει πολιτική καριέρα εκμεταλλευόμενος εθνικά ζητήματα. Η στάση αυτή του κ. Σαμαρά οδήγησε στη μεγαλύτερη διπλωματική ήττα της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια. Η ΝΔ δεν πρέπει να ανακινεί το Μακεδονικό γιατί στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».

Στην ανακοίνωση της ΝΔ γίνεται αναφορά και στον Δημήτρη Χριστόπουλο για τον οποίο η Άννα Ασημακοπούλου δηλώνει: «Ο γνωστός υποψήφιος Ευρωβουλευτής κ. Δ. Χριστόπουλος ζητάει σήμερα (ΒΗΜΑ) να αποκαλούνται ως «τουρκικά» τα σωματεία της μειονότητας στην Θράκη…».

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ως εξής στην κυρία Ασημακοπούλου: «Οι ασυνάρτητες ανακοινώσεις της ΝΔ εντάσσονται στην προσπάθεια αλλαγής της ατζέντας από τη συζήτηση για τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών και της απόκρυψης της συμφωνίας για τα νέα μέτρα και το νέο μνημόνιο που έχουν συμφωνήσει κυβέρνηση και τρόικα. Είναι έκδηλος ο πανικός του κ. Σαμαρά, καθώς με ψέματα και φτηνούς αντιπερισπασμούς προσπαθεί να περισώσει ό,τι μπορεί, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται δεν πείθει ούτε την κ. Μπακογιάννη η οποία του επισημαίνει ότι πλέον η ΝΔ είναι ένα μικρό κόμμα. Η ώρα της κρίσης, όμως, πλησιάζει και ο λαός δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί η καταστροφική πολιτική για την κοινωνία και τη χώρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα