"Κόλαφος" για τον ΣΥΡΙΖΑ από τους Financial Times

"Κόλαφος" κατά του ΣΥΡΙΖΑ από τους Financial Times. Η βρετανική εφημερίδα καταφέρεται ενάντια στο οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα προειδοποιώντας τους διεθνείς επενδυτές για τον κίνδυνο πρόωρων εκλογών με νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ,

φέροντας τον γλαφυρό τίτλο "Η ελληνική άκρα Αριστερά φοβίζει τους παγκόσμιους επενδυτές ομολόγων" (Greek radical left spooks global bond investors).

Το άρθρο αυτό έρχεται στον απόηχο της επίσκεψης του Γιώργου Σταθάκη και Γιάννη Μηλιού στο Λονδίνο προκειμένου να μιλήσουν σε ξένα funds, με τους FT να μνημονεύουν το e-mail του Γιόργκ Σπόνερ, αναλυτή του Capital Group, ο οποίος περιέγραψε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ως "χειρότερο από τον κομμουνισμό".

"Αν ο εύθραυστος κυβερνητικός συνασπισμός αποτύχει να εξασφαλίσει την υποστήριξη 25 βουλευτών της αντιπολίτευσης προς τον προεδρικό υποψήφιο, τότε θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές, με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, πιθανό νικητή", επισημαίνει το δημοσίευμα.

Στη συνέχεια, οι Financial Times παραθέτουν σχόλια από ξένους αναλυτές πάνω στο σημείωμα του Σπόνερ και το ενδεχόμενο να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η αναλύτρια της Berenberg, Ελένη Παπούλα, αναφέρει ότι οι οικονομικές πολιτικές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης "δεν φάνηκαν αξιόπιστες στην επενδυτική κοινότητα του Λονδίνου, με βάση τις συζητήσεις που έκανα με τους ανθρώπους που βρέθηκαν στις συναντήσεις".

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο John Paulson, ο hedge fund manager που έχει βάλει αρκετά μεγάλα στοιχήματα στις ελληνικές τράπεζες τα τελευταία δυο χρόνια, καθώς δήλωσε στους συμμετέχοντες σε συνέδριο της Νέας Υόρκης την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα κάνει περαιτέρω επενδύσεις στην Ελλάδα, μέχρις ότου σταθεροποιηθεί η πολιτική κατάσταση αναφορικά με την Προεδρική Εκλογή.

Ο Yannick Naud, τέλος, διαχειριστής χαρτοφυλακίου του βρετανικού fund Sturgeon Capital, το οποίο πώλησε τον Οκτώβριο όλα τα ελληνικά κρατικά ομόλογα που κατείχε, για να αγοράσει εταιρικά ομόλογα, προσέθεσε ότι "αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία με απόλυτη πλειοψηφία στη βουλή, και αυτό είναι ένα μεγάλο 'αν', θα είναι αρνητικό για τα κρατικά ομόλογα. Θα είναι πολύ δύσκολο οι διεθνείς επενδυτές να τηρήσουν σημαντικές θέσεις στην Ελλάδα".

Keywords
Τυχαία Θέματα