"Κοιτάζουν" την Ελλάδα η Apollo και άλλα μεγάλα funds

Ευκαιρίες επενδύσεων στην Ελλάδα αναζητά η Apollo Global Management, η γνωστή αμερικανική εταιρεία private equity που διαχειρίζεται 159 δισ. δολάρια και ειδικεύεται στις εξαγορές μέσω δανεικών κεφαλαίων και στα distressed deals,

δηλαδή αυτά που γίνονται σε πολύ χαμηλές τιμές, συνήθως λόγω οικονομικών προβλημάτων ή χρεοκοπιών.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που η Apollo εκφράζει ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά, όμως, η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια ισχυρή ένδειξη της εμπιστοσύνης της ότι τα χειρότερα έχουν περάσει για τη χώρα.

«Η Ελλάδα σίγουρα βρίσκεται στο χάρτη μας τώρα», είπε ο Andres Rubio, partner της εταιρείας, σε επενδυτικό συνέδριο στο Παρίσι, σύμφωνα με τη Wall Street Journal. «Η αγορά αυτή δεν έχει το βάθος της Ιταλίας ή της Ισπανίας, αλλά έχει πολύ συγκεκριμένες ευκαιρίες, που προέρχονται κυρίως από το τραπεζικό σύστημα».

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι και άλλα funds αναζητούν ευκαιρίες στην Ελλάδα.

Όπως εξήγησε ο Rubio, η Apollo μπορεί να βρει ευκαιρίες να βγάλει χρήματα ακόμα και σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες. «Τα άσχημα μακροοικονομικά στοιχεία είναι στην πραγματικότητα θετικά για εμάς, γιατί σημαίνει ότι μπορούμε να αγοράσουμε πράγματα. Υπάρχει μεγαλύτερη στρέβλωση στην αγορά, υπάρχουν περισσότερες μη βασικές δραστηριότητες που επιβαρύνουν τις επιχειρήσεις και υπαγορεύουν την αναδιάρθρωσή τους. Τα μακροοικονομικά στοιχεία που πάνε πάνω-κάτω είναι στην πραγματικότητα επίσης καλά, γιατί δημιουργούν μεταβλητότητα».

Η Apollo έχει πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις στη Ν. Ευρώπη και κυρίως στην Ισπανία, όπου από το 2008 έχει αγοράσει χαρτοφυλάκια μη εξυπηρετούμενων δανείων αλλά και μία τράπεζα.

«Είμαστε πολύ προσεκτικοί σε σχέση με την Ελλάδα, αλλά περνούμε περισσότερο χρόνο εκεί», λέει ο διαχειριστής.

Keywords
Τυχαία Θέματα