Κοινοφελείς δράσεις στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Κοινωνικές δραστηριότητες με συνεργασίες με φορείς και οργανισμούς έχει ξεκινήσει το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης αν και βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο λόγω της επικείμενης μετεγκατάστασής του στο πρώην εργοστάσιο ΦΙΞ.

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

Δωρεάν αφίσες

Ξεκίνησε η δωρεάν διάθεση αφισών, καταλόγων και εκπαιδευτικών εντύπων σε σχολεία, κοινωφελείς οργανισμούς, κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς, νοσοκομεία και ιδρύματα.

Το υλικό μπορεί κανείς να προμηθευτεί στον πρώην εκθεσιακό χώρο του Μουσείου στο Ωδείο Αθηνών, μετά από ανοιχτό κάλεσμα που έγινε στο διαδίκτυο.

«Φτιάχνω το δικό μου σπιτικό»
«ΕΜΣΤ Χωρίς Σύνορα» σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Φτιάχνω το δικό μου σπιτικό», το οποίο σχεδιάστηκε και οργανώθηκε από το Μουσείο σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ για τα μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Οι δράσεις αυτές, εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΜΣΤ Χωρίς Σύνορα» και θα ολοκληρωθούν την άνοιξη του 2015.

Συνεργασία του ΕΜΣΤ με την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «ο Νέστωρ» - Πρόγραμμα «βλέπω, συζητώ, θυμάμαι»

Το ΕΜΣΤ θα επισκεφθεί τους φιλοξενούμενους της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «ο Νέστωρ» (θα συμμετάσχουν το 1ο και 2ο Οικοτροφείο καθώς και το Προστατευόμενο Διαμέρισμα), για να τους παρουσιάσει σε δύο κύκλους μια σειρά από έργα της συλλογής του Μουσείου, με σκοπό την ανάπτυξη συζήτησης μέσα από την τέχνη. Το πρόγραμμα έχει τίτλο «βλέπω, συζητώ, θυμάμαι» και συνεχίζει με έναν διαφορετικό τρόπο τη σταθερή συνεργασία των δύο οργανισμών. Οι φιλοξενούμενοι του «Νέστωρα» πάντοτε επισκέπτονταν τις εκθέσεις του Μουσείου, τώρα που ο εκθεσιακός χώρος του Μουσείου είναι κλειστός, τους επισκέπτονται οι επιμελήτριες ώστε να συνεχίσουν να βιώνουν τη δύναμη της σύγχρονης τέχνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απίθανη ανακάλυψη στο Διρό: Εντοπίστηκε ζευγάρι θαμμένο... αγκαλιά (ΦΩΤΟ)

Δωρεάν εισιτήρια από το Θέατρο Τέχνης προς τιμήν του Κουν

"Ερωτικά" κοσμήματα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά μαθαίνουν τα οφέλη των αστικών συγκοινωνιών

Τσικνοπέμπτη στην Αθήνα: Όλες οι εκδηλώσεις

Ζευγάρι Γερμανών δημιούργησε ντοκιμαντέρ για την κρίση

Δωρεάν μαθήματα tango στο Βοτανικό

Η Ελεονώρα Ζουγανέλη μεταμορφώθηκε σε Εντίθ Πιάφ (ΦΩΤΟ)!

Keywords
Τυχαία Θέματα