"Κομπίνα" προσλήψεων ημετέρων στη Βουλή

Η «μηχανή» είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια και τις μέρες αυτές βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία. Βουλευτές από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα κυρίως -αλλά και από μικρότερα- δέχονται σωρεία αιτημάτων για προσλήψεις κομματικών τους φίλων. Μόνο που, όπως έγραψε το SECRET, ένθετο της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, οι προβλέψεις για τους βουλευτές είναι απαγορευτικές για πολύ κόσμο, αφού κάθε

ένας από τους τριακόσιους μπορεί: είτε να αποσπάσει τρεις δημόσιους υπαλλήλους και να προσλάβει δύο επιστημονικούς συνεργάτες ως μετακλητούς, είτε να αποσπάσει τέσσερις δημοσίους υπαλλήλους και να προσλάβει έναν επιστημονικό συνεργάτη ως μετακλητό.

Το «πρόβλημα» που αντιμετωπίζουν οι βουλευτές είναι πως οι επιστημονικοί συνεργάτες χρειάζονται οπωσδήποτε πανεπιστημιακό πτυχίο, αλλά και πιστοποιητικό γλωσσομάθειας. Ετσι, για να ξεπεράσουν αυτό το «εμπόδιο», ζητάνε από τα κόμματά τους να προσλάβουν αυτά τους ανθρώπους τους ως μετακλητούς (που ειδικά για τα κόμματα δεν χρειάζονται πτυχία και γλωσσομάθεια) και με τη σειρά τους εκείνοι είτε αποσπούν υπαλλήλους είτε προσλαμβάνουν πρόσωπα που τους υποδεικνύονται από τα κόμματα. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το «Secret», ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων της Βουλής την 1η Ιανουαρίου 2015 ήταν 71 άτομα, ενώ ο αντίστοιχος την 1η Οκτωβρίου 2014 ήταν 131 άτομα. Αρα, μπορούν -θεωρητικά- να προσληφθούν ακόμη τουλάχιστον άλλοι 60 μετακλητοί, που θα πάνε στα κόμματα.

Ανάμεσά τους είναι βέβαιο πως θα υπάρχουν και οι «κολλητοί» βουλευτών, οι οποίοι θα μετέχουν στη νομότυπη «μηχανή», που δουλεύει δεκαετίες τώρα στη Βουλή. Αξιοσημείωτο είναι πως την 1η Ιανουαρίου ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων της Βουλής (μόνιμοι, ΙΔΑΧ, μετακλητοί, ειδικοί φρουροί) ξεπερνούσε τους 1.320.

Keywords
Τυχαία Θέματα