Καρύδης στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1: "Δεν υπήρξε θέμα στο ΠΑΣΟΚ για τον Λαζαρίδη" (ΗΧΗΤΙΚΟ)

«Δεν υπήρξε θέμα από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ για την παρουσία του Χρύσανθου Λαζαρίδη στην χθεσινή σύσκεψη του υπουργείου Οικονομικών με την τρόικα» ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΙΕΣ με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Για το

καυτό μέτωπο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα ο κ. Καρύδης σημείωσε ότι πρέπει «να μπει η σωστή ατζέντα στο τραπέζι των διαπραγματεύσων, οι μεταρρυθμίσεις, η φορολογία, η δικαιοσύνη, τα κόκκινα δάνεια κ.ά. Εκεί θα πρέπει να δώσουμε έμφαση και να δώσουμε λύσεις».

Τόνισε ωστόσο ότι «ο οδικός χάρτης της κυβέρνησης τώρα που έχει πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα είναι να φύγει η Ελλάδα από τα μνημόνια, την τρόικα, να απεμπλακεί από το ΔΝΤ και να βγούμε στις αγορές», κάτι που προσδιόρισε στα μέσα του 2015.

«Μετά από έξι χρόνια ύφεσης και εμπλοκής με τα μνημόνια η χώρα επιτέλους επιστρέφει στην κανονικότητα της και δεν θα έχει στο εξής το υβρίδιο όπως αποκάλεσε την τρόικα».

Σχετικά με τα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στην κάλπη ο κ. Καρύδης ανέφερε: «Δεν μπορεί να συνεχίσει να σέρνεται η εκλογολογία» και κάλεσε την κυβέρνηση «να διαψεύσει τα περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και να αναλάβει επιτέλους δράση».

Σε ό,τι αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είπε ότι το πρόσωπο θα πρέπει να ανακοινωθεί την κατάλληλη στιγμή, δηλαδή κοντά στην προεδρική εκλογή.

Σημείωσε πως η κυβέρνηση πρέπει να απεμπλακεί από τη συζήτηση αυτή και την κατάλληλη στιγμή να ανοίξει τα χαρτιά της για το πρόσωπο. Σε διαφορετική περίπτωση είπε ότι «θα είμαστε ένα κουβάρι και όλοι θα είμαστε εγκλωβισμένοι σε μια συζήτηση που δημιουργεί μεγάλη σύγχυση».


Σε ότι αφορά το επεισόδιο Χαρδούβελη - Λαζαρίδη, είπε πως ο υπουργός Οικονομικών είχε μια άποψη ότι εκπρόσωποι των κομμάτων δεν πρέπει να συμμετέχουν στην διαπραγμάτευση, υποστηρίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ απάντησε πως δεν υπάρχει κάποιο θέμα. Σημείωσε ότι από το ΠΑΣΟΚ δεν τέθηκε ποτέ θέμα για την παρουσία του κ. Λαζαρίδη στις διαπραγματεύσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα