Καραμανλικός και πρώην διοικητής της ΕΥΠ ο νέος γενικός γραμματέας στο Δικαιοσύνης

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέταρτος γενικός γραμματέας στο υπουργείο Δικαιοσύνης θα είναι ο πρώην προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος θα αναλάβει τον τομέα της Διαφάνειας μαζί με τον Κωστή Παπαϊωάννου, ο οποίος ήδη έχει τοποθετηθεί.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος, θα αναλάβει καθήκοντα μέσα στο επόμενο διάστημα. Ειδικότερα, ο κ. Παπαγγελόπουλος διατέλεσε

προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, εισαγγελέας εποπτεύων τη δίωξη για το οργανωμένο έγκλημα και για ένα διάστημα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και διοικητής της ΕΥΠ, ενώ είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εισήλθε στο δικαστικό σώμα το 1983. Υπηρέτησε στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Κορίνθου και Αθήνας και στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Διατέλεσε εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης και Εκτελέσεως Ποινών στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ υπηρέτησε στο Προανακριτικό Τμήμα της Εισαγγελίας με αντικείμενο τη διερεύνηση σοβαρών υποθέσεων ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Πρόκειται για έναν από τους στενότερους συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή και του Προκόπη Παυλόπουλου, κάτι που αποδεικνύεται από την απόφαση να τοποθετηθεί το 2009 επικεφαλής της ΕΥΠ, όντας ο πρώτος δικαστικός που αναλαμβάνει μία τόσο κρίσιμη θέση.

Διαβάστε επίσης:

Τάκης Μπαλτάκος: "Μόνο ο Καραμανλής μπορεί να ενώσει την κεντροδεξιά"

Keywords
Τυχαία Θέματα