Καμουφλαρισμένα μεταφέρονταν πυρομαχικά στη Συρία!

Με τη «γίδα στον ώμο» πιάστηκαν οι φιλοϊσλαμιστές της τουρκικής «ανθρωπιστικής» οργανώσεως ΙΗΗ, όταν η Διοίκηση Στρατοχωροφυλακής (Jandarma) του νομού Χατάϋ της Αντιόχειας, στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, σταμάτησε ένα φορτηγό διεθνών μεταφορών (TIR), μια μεγάλη νταλίκα, που είχε προορισμό τη Συρία και σύμφωνα με πληροφορίες μετέφερε φορτίο με όπλα και πολεμοφόδια για τις διάφορες ομάδες της Αλ Κάϊντα που δρουν στο Συριακό έδαφος και πολεμούν στον εκεί εμφύλιο πόλεμο.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την ίδια «ανθρωπιστική» ισλαμική οργάνωση, που είχε ναυλώσει το πλοίο «Μαβί

Μαρμαρά» για να μεταφέρει κατά τα λεγόμενά της ανθρωπιστική βοήθεια και στη Γάζα, προτού βεβαίως επέμβουν οι Ισραηλινοί κομάντος και σταματήσουν βιαίως το πλοίο με τα γνωστά αποτελέσματα. Σύμφωνα με πολλά μέσα ενημερώσεως στην Τουρκία, ιδιοκτήτης του φορτίου της νταλίκας είναι η οργάνωση ΙΗΗ, που θεωρείται ένα «εργαλείο» του νέου ισλαμιστικού βαθέος κράτους, που εγκαθιδρύει σταδιακά ο Ερντογάν και το κόμμα του το ΑΚΡ στην Τουρκία, κάτι όμως που η ίδια αποποιείται με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα και στην οποία σημειώνεται ότι δεν έχει καμία σχέση με το φορτίο αυτό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδος “Taraf”, (και αναφέρθηκε στη γνωστή ιστοσελίδα infognomos.gr), όταν οι άνδρες της Τουρκικής Στρατοχωροφυλακής σταμάτησαν το φορτηγό για να ελέγξουν το φορτίο του, κοντά στο φυλάκιο της κωμόπολης Γκιουζέλτζε, της επαρχίας Κιρικχάν (Kırıkhan, Güzelce), του νομού Χατάϋ, πάνω στο φορτηγό ήταν άτομο που είπε ότι ανήκει στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Τουρκίας (ΜΙΤ) και δεν επέτρεψε τον έλεγχο του φορτίου. Παρόλα αυτά, οι άνδρες της Στρατοχωροφυλακής διατάχθηκαν και έλεγξαν την νταλίκα, όπου βρήκαν όπλα και πυρομαχικά κρυμμένα ανάμεσα στα τρόφιμα και την ανθρωπιστική βοήθεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Δεκέμβριο η Στρατοχωροφυλακή είχε σταματήσει άλλη μία νταλίκα γεμάτη με πυρομαχικά που κατευθυνόταν στη Συρία, ενώ σε έφοδό της σε σπίτι – γιάφκα στο Ικόνιο είχαν συλληφθεί τρία άτομα-μέλη της Αλ Κάίντα με 250 κιλά εκρηκτικών, τα οποία και οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα