Καμμένος: "Η Ελλάδα δεν προκαλεί κανέναν στην άσκηση της εθνικής της κυριαρχίας"

«Η Ελλάδα ασκεί την εθνική της κυριαρχία στον ελληνικό εναέριο χώρο, στα ελληνικά χωρικά ύδατα και δεν προκαλεί κανέναν η άσκηση της εθνικής κυριαρχίας» τόνισε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος, απαντώντας σε σχετικό δημοσιογραφικό ερώτημα για το αν η ρίψη από αυτόν προχθές στεφανιού στα Ίμια προκάλεσε την Τουρκία, μετά το πέρας της επιμνημοσύνου δεήσεως που τελέστηκε στον Πειραιά,

γεννέτηρα του Ήρωος τότε Υποπλοιάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου ΠΝ, ο οποίος έχασε τη ζωή του μαχί με τον Υποπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση και τον Αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψό, στην περιοχή των Ιμίων στις 31 Ιανουαρίου 1996.

Ο ΥΕΘΑ, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Άποστολάκη ΠΝ, δήλωσε τα εξής: «Σήμερα, με πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά, στον ανδριάντα του ήρωα Παναγιώτη Βλαχάκου, τιμούμε τους τρεις Έλληνες αξιωματικούς που έπεσαν ηρωικά στα Ίμια. Η μνήμη των ηρώων ενώνει το έθνος, ενώνει τους Έλληνες. Είναι αυτές οι επέτειοι που δεν πρέπει ούτε να ξεχνούμε, ούτε να απουσιάζουν».
Μιλώντας προ του αδριάντος του Ήρωος, ο Δήμαρχος Πειραιώς Γιάννης Μόραλης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι έχουμε καθήκον όλοι μας τα παιδιά μας να ζήσουν σε καλύτερες συνθήκες σήμερα, ώστε να μην πάνε χαμένες οι θυσίες τέτοιων ηρώων.
Από την πλευρά του, ο αδελφός του Ήρωα Νίκος Βλαχάκος, τόνισε μεταξύ άλλων ότι έκτοτε παραμένουν αναπάντητα δύο ερωτήματα, πρώτον, πως έπεσε το ελικόπτερο και δεύτερον, αν άξιζε η θυσία των τριών παλληκαριών ευχόμενος, όπως στην 20η επέτειο του θανάτου των τριών Ηρώων ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης έχει καταφέρει να δώσει τις απαντήσεις.

Ακολούθως κατατέθηκαν δάφνινα στεφάνια στον αδριάντα του Ήρωος, στην πλατεία Τερψιθέας του Πειραιώς, από τον ΥΕΘΑ, τον Αρχηγό ΓΕΝ, τον Δήμαρχο Πειραιώς, την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού και διαφόρων φορέων της πόλεως.
Στην τελετή παρέστησαν ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος, ο Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευ.Καμμένος, ο Αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θ.Δρίτσας, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ.Τραγάκης, ο Μητροπολίτης Πειραιώς και Ν.Φαλήρου κ.κ.Σεραφείμ, ο Δήμαρχος Πειραιώς Γιάννης Μόραλης, ο πρώην Δήμαρχος Β.Μιχαλολιάκος, οι βουλευτές και πλήθος κόσμου.
Και μία «λεπτομέρεια». Στην επιμνημόσυνη δέηση, με πρωτοβουλία της οικογένειας Βλαχάκου, μνημονεύτηκαν εκτός των ονομάτων των τριών Ηρώων που έπεσαν στα Ίμια και τα ονόματα των δύο προ εβδομάδος πεσόντων πιλότων της ΠΑ στην Ισπανία, των Σμηναγών (Ι) Παναγιώτη Λάσκαρη και Αθανασίου Ζάγκα.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα