Καμπανάκι Αραμπατζή για τους μισθούς των εργαζομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ

Με αφορμή την ανησυχητική μη καταβολή μέχρι και σήμερα των μισθών των 630 εργαζομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, που προκαλεί φόβους για ενδεχόμενη οικονομική ασφυξία του Οργανισμού με απρόβλεπτες συνέπειες τόσο για τους υπαλλήλους του όσο κυρίως για ολόκληρο τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο της χώρας, η Υπεύθυνη του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, κα Φωτεινή Αραμπατζή, έκανε την ακόλουθη

δήλωση:

«Δεν πέρασε πολύς καιρός από την στιγμή που η Νέα Δημοκρατία «έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου» για τις δραματικές επιπτώσεις, που θα επιφέρει η δέσμευση των αποθεματικών των Οργανισμών, των ασφαλιστικών ταμείων και των Δήμων από την «πρώτη φορά αριστερά» Κυβέρνηση.

Πριν καν στεγνώσει το μελάνι, η διήμερη πλέον καθυστέρηση της καταβολής τόσο της μισθοδοσίας των 630 εργαζόμενων στον ΟΠΕΚΕΠΕ, η οποία ήταν κανονικά προγραμματισμένη για τις 13/05/2015, όσο και της καταβολής των εργοδοτικών εισφορών τους, φέρνει μαύρα μαντάτα για την οικονομική ασφυξία του Οργανισμού, που πρώτος έδωσε τα αποθεματικά του, ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, στην Τράπεζα της Ελλάδας.

«Ώρα μηδέν» λοιπόν για τους εργαζομένους του ΟΠΕΚΕΠΕ αφού δεν έχει εκταμιευθεί ο προϋπολογισμός του ως οφειλόταν μέχρι αυτό το χρονικό διάστημα. Και ορατός πλέον ο κίνδυνος να περιέλθει σε αδυναμία ο ίδιος ο Οργανισμός να καταβάλει τις πληρωμές των Ελλήνων παραγωγών, αγροτών και κτηνοτρόφων, του έτους 2015, που το ύψος τους ξεπερνά τα τρία (3) δις ευρώ, και να χαθούν οι επιδοτήσεις της Νέας Προγραμματικής Περιόδου, κάτι που θα αποτελέσει την ταφόπλακα για την αγροτική και κτηνοτροφική οικονομία.

Οι 800.000 και πλέον Ελλήνων παραγωγών, οι εργαζόμενοι του Οργανισμού αλλά και ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία παρακολουθούν αποσβολωμένοι την πρώτη στάση πληρωμών μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών εξ αιτίας των επικίνδυνων πειραματισμών και ερασιτεχνισμών της Κυβέρνησης, που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα στα βράχια».


Για το ίδιο ζήτημα η κ. Αραμπατζή έχει ήδη συνυπογράψει ερώτηση προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, η οποία και κατετέθη σήμερα (15 Μαΐου 2015) στη Βουλή των Ελλήνων. Υπενθυμίζουμε ότι η Βουλευτής Σερρών είχε ήδη καταθέσει ερώτηση από τις 3 Μαρτίου 2015 προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη και προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Δημήτρη Μάρδα με την οποία και τους έθετε προ των ευθυνών τους για το θέμα της δέσμευσης των αποθεματικών του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα