Ήττα της εθνικής από τη Γαλλία με 81-73

Την ήττα από τη Γαλλία, στο τουρνουά του Πο, γνώρισε η εθνική ομάδα μπάσκετ με 81-73.

Η κούραση, οι απουσίες βασικών παικτών και το «νεκρό» διάστημα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο τρίτο 10λεπτο έφεραν την πρώτη ήττα από τους «τρικολόρ».

Μετά το πρώτο μέρος, στο οποίο οι Γάλλοι πήραν μικρό προβάδισμα με 40-35, η εθνική μπήκε δυνατά στην επανάληψη και μείωσε στο καλάθι (45-43) με το Ζήση. Κάπου εκεί, όμως, οι διεθνείς παρουσίασαν σημάδια

κόπωσης, με αποτέλεσμα οι αντίπαλοι να «τρέξουν» σερί 8-0 και να ξεφύγουν με 10 (53-43).

Οι απουσίες των Νικ Καλάθη, Γιώργου Πρίντεζη και Κώστα Βασιλειάδη έπαιξαν καθοριστικο ρόλο στο ματς, ιδιαίτερα στον τομέα του σκοαρρίσματος. Οι Γάλλοι ξέφυγαν ακόμη και με 20 πόντους στην 4η περίοδο (76-56), η εθνική δεν είχε...επιστροφές και το παιχνίδι έδειχνε να τελειώνει.

Στα τελευταία 3.5 λεπτά, όμως, η καλή άμυνα των διεθνών, σε συνδυασμό και με την χαλάρωση των Γάλλων έδωσε την ευκαιρία στην εθνική ομάδα να κάνει σερί 15-0 και να μειώσει στους 5 (78-73) περίπου ένα λεπτό πριν τη λήξη του αγώνα, αλλά το τρίποντο του Ερτέλ έδωσε την χαριστική βολή στην εθνική (81-73)

Κορυφαίος της «γαλανόλευκης» ήταν ο Κώστας Παπανικολάου με 18 πόντους (2/4 τρ.), ενώ πολύ καλός ήταν και ο Σλούκαςμε 9 πόντους.

Αύριο στις 19:00 η Ελλάδα θα δώσει τον τελευταίο αγώνα της στο τουρνουά, αυτή την φορά με αντίπαλο την Κροατία.

Keywords
Τυχαία Θέματα