Ιράκ: Επίθεση τζιχαντιστών σε κυβερνητικό κτήριο στη Ραμάντι

Άγνωστοι ένοπλοι, οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος, άνοιξαν πυρ κατά κυβερνητικού κτηρίου στην πόλη Ραμάντι του Ιράκ την Παρασκευή το μεσημέρι.

Η πόλη, 90 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Βαγδάτη, ελέγχεται σε μεγάλο μέρος από τους τζιχαντιστές, ωστόσο θέσεις στην πόλη διατηρούν και οι κυβερνητικές δυνάμεις.
Μάχες μαίνονται γύρω από την πόλη, ενώ μια σειρά επιθέσεων με όλμους είχε στόχο περιοχές στο εσωτερικό της, κυρίως το κτήριο του περιφερειακού συμβουλίου και αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με το μέλος του περιφερειακού συμβουλίου

της Ραμάντι, Άζαλ αλ Φαχντάουι, το Ι.Κ. κατάφερε να θέσει υπό τον έλεγχό του συνοικία στα ανατολικά, τη Μάντικ, όμως «η αστυνομία, ο στρατός και οι δυνάμεις των φυλών κατάφεραν να σταματήσουν την επίθεση» και περικύκλωσαν τους τζιχαντιστές.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας χρειάζονται βοήθεια. Δεν έχουμε λάβει ακόμη την υποστήριξη της Πολεμικής Αεροπορίας ή του διεθνούς συνασπισμού», κατήγγειλε ο κ. Φαχντάουι.
Σχεδόν το σύνολο της επαρχίας Αλ Άνμπαρ, η οποία συνορεύει με τη Σαουδική Αραβία, τη Συρία και την Ιορδανία, ελέγχεται από το Ι.Κ..

Η τζιχαντιστική οργάνωση εκτέλεσε δημοσίως ήμερα δύο νεαρούς άνδρες στο βόρειο Ιράκ, οι οποίοι κατηγορούνταν ότι συνεργάστηκαν με τις ιρακινές δυνάμεις, δήλωσαν αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες.
Οι δύο άνδρες τουφεκίστηκαν σε πολυσύχναστη αγορά στην πόλη Ζαμπ της επαρχίας Κιρκούκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα