Ηλικιωμένη άφησε έξι εκατομμύρια δολάρια σε βιβλιοθήκη!

Μια εντυπωσιακή χορηγία άφησε με την διαθήκη της μια ηλικιωμένη Νεουορκέζα στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Νέας Υόρκης.

Η Λότε Φιλντς πέθανε το περασμένο καλοκαίρι σε ηλικία 89 ετών. Όταν ανοίχτηκε η διαθήκη της, μια μεγάλη έκπληξη περίμενε τη διοίκηση και τους υπαλλήλους της ΔΒΝΥ. Η εκλειπούσα άφηνε στη βιβλιοθήκη έξι εκατομμύρια δολάρια, τα οποία είχε κληρονομήσει από την οικογένεια του συζύγου της που είναι έμποροι μαλλιού.Ο εκτελεστής της διαθήκης της Ίρβιν Κάντορ δήλωσε στον αμερικανικό Τύπο

ότι άρεσε πολύ στη Λότε Φιλντς και στον σύζυγό της να περνούν τα σαββατοκύριακα διαβάζοντας και ότι «η δωρεά της δείχνει πόσο αγαπούσε τα βιβλία και την ανάγνωση και πόσο σημαντική θεωρούσε την υποστήριξη της ΔΒΝΥ προς όφελος των φίλων του βιβλίου».

Ο πρόεδρος της ΔΒΝΥ Τόνι Μαρξ έμεινε εμβρόντητος στο άκουσμα της είδησης. Σύσσωμο το προσωπικό της ΔΒΝΥ δήλωσε ότι η δωρεά της Λότε Φιλντς αποτελεί τιμή και ευθύνη για τη βιβλιοθήκη, η οποία σκοπεύει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Φιλντς και να προωθήσει τη χαρά της ανάγνωσης ως φόρο τιμής στη ζωή και στην ευεργεσία της αφοσιωμένης αναγνώστριας.

Τα χρήματα της δωρεάς θα μοιραστούν ανάμεσα στα παραρτήματα της ΔΒΝΥ και στο κεντρικό κτίριο Στίβεν Σβάρτσμαν στην Πέμπτη λεωφόρο του Μανχάταν.

Keywords
Τυχαία Θέματα