Η συγκλονιστική μαρτυρία διασώστη στη Ρόδο

Σοκ προκαλεί η μαρτυρία διασώστη, ο οποίος βούτηξε το πρωί της Δευτέρας στα παγωμένα νερά για να σώσει τους άτυχους μετανάστες.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο protothema.gr, η διάσωση κράτησε αρκετές ώρες. " Ευτυχώς που δε θρηνήσαμε το 50% των μεταναστών. Η πρώτη μου σκέψη όταν είδα το σκάφος ήταν ότι θα θρηνήσουμε πολλά θύματα λόγω του καιρού. Φοβήθηκα ότι επειδή το σημείο είναι βραχώδες κι ότι πολύς κόσμος θα χτυπήσει. Όλοι ενεργήσαμε πολύ γρήγορα κι

είχαμε μόνο τρία θύματα. Θα μπορούσαμε να θρηνήσουμε περισσότερα". λέει ο κ. Δραμουντάνης, που είναι πατέρας δύο παιδιών.

Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν θα μπορέσει να ξεχάσει τις τραγικές στιγμές που βίωσε. "Είδα μπροστά στα μάτια μου ένα κοριτσάκι περίπου έξι ετών να είναι πνιγμένο και μέσα σε μία βάρκα να δέχεται τις πρώτες βοήθειες και να επανέρχεται στη ζωή. Αυτή η εικόνα με συγκλόνισε", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο 48χρονος εθελοντής διασώστης, ήταν πάνω στο σκάφος του λιμενικού, όταν ήρθε το σήμα για σκάφος που είχε προσαράξει στην περιοχή του Ζέφυρου. "Όταν έφτασα το σκάφος είχε αρχίσει ήδη να βυθίζεται κι όλοι οι μετανάστες είχαν βουτήξει στη θάλασσα για να σωθούν. Ήταν απίστευτο! Δεν προλαβαίναμε. Βοήθησα στη διάσωση τουλάχιστον 20 ατόμων. Εγώ προσωπικά, μεταξύ άλλων, έσωσα και μία κοπέλα που είχε σπάσει το πόδι της".

Ακόμη, εκείνο που, όπως λέει, τον συγκλόνισε, ήταν η αυταπάρνηση των παιδιών του λιμενικού. "Βούτηξαν μέσα στο νερό με τα ρούχα και με κίνδυνο τη ζωή τους, όπως κι εμείς οι εθελοντές, αλλά κι απλοί πολίτες", σημειώνει, καταλήγοντας στο ότι "δεν πρόκειται να σταματήσω όσο μπορώ κι όσο αντέχω να βοηθάω όπου υπάρχει ανάγκη".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δίνουμε μια άνιση μάχη, λέει ο λιμενικός που έσωσε μετανάστες στην Ρόδο

Συνέλαβαν στη Ρόδο τους δουλεμπόρους του ναυαγίου

Νέο συγκλονιστικό βίντεο από την τραγωδία στη Ρόδο

Keywords
Τυχαία Θέματα