Η πολύφερνη νύφη ΔΕΗ

Του Γιώργου Λεβέντη Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μπορεί να είναι μικρομεσαίες οι περισσότερες από τις εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις που δεν κατάφεραν να επιβιώσουν στην κρίση και κατέβασαν ρολά, όμως δεν είναι και λίγες οι εταιρείες-κολοσσοί που προσέφυγαν στο Άρθρο 99 για να σωθούν,

αλλά και αυτές που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα προκειμένου να εξασφαλίσουν ρευστότητα και να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Την ίδια ώρα, η ∆ΕΗ, κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες που δηµιούργησε η παρατεταµένη οικονοµική κρίση στη χώρα µας, αντιστάθηκε, συμμόρφωσε τα του οίκου της, προχώρησε σε επενδύσεις πολλών δισεκατοµµυρίων ευρώ, περιόρισε το λειτουργικό και µισθοδοτικό της κόστος και κατάφερε να βελτιώσει τα µεγέθη και τους χρηµατοοικονοµικούς της δείκτες.

∆εδοµένα που έπεισαν τους διεθνείς επενδυτές, αλλά και χρηµατοπιστωτικά ιδρύµατα να της εξασφαλίσουν απλόχερα ρευστότητα και µάλιστα µε χαµηλό κόστος, για να συνεχίσει να αναπτύσσεται. Μόνο τυχαίο δεν θα πρέπει να θεωρείται το γεγονός ότι στον ενεργειακό κλάδο όλοι γνωρίζουν ποιοι και πόσο είναι διατεθειµένοι να πληρώσουν για να την αποκτήσουν, ολόκληρη ή κοµµάτια της, αφού έχει αναδειχθεί σε πολύφερνη νύφη. Είναι προφανές ότι το ενδιαφέρον που παρατηρείται για την επιχείρηση δεν άφησε ανεπηρέαστη και τη µετοχή της στο ταµπλό του χρηµατιστηρίου, η οποία κατάφερε να διπλασιάσει την τιµή της κατά τη διάρκεια των τελευταίων 52 εβδοµάδων.

Διαβάστε περισσότερα στο www.moneypro.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα