Η πιο όμορφη "ταράτσα" της Αθήνας

Δεν θα ήταν υπερβολή να κάνουμε λόγο για τον πιο όμορφο και σίγουρα «διακριτικό» πεζόδρομο του Κολωνακίου: Οδός Μαντζάρου, κάθετος στη Σκουφά. Αφού τον εντοπίσετε, μην αντισταθείτε στη γοητευτική κλίση του δρόμου. Αφήστε τη να σας «παρασύρει» έως τον αριθμό 3, όσο εσείς θα χαρίζετε το βλέμμα σας ψηλά, απολαμβάνοντας έτσι την ρομαντική προοπτική και την αίσθηση παλιάς γειτονιάς που αποπνέουν τα μικρά μπαλκόνια.

Την προσοχή σας ωστόσο, σύντομα θα αποσπάσουν διάφορες γλάστρες και γλαστρούλες με δεντράκια που μοιάζουν τόσο με μια ασυνήθιστη συλλογή όσο και με μια ιδιάζουσα γιρλάντα στον πεζόδρομο.

Μόλις αντικρύσετε το υπέροχο νεοκλασικό του 19ου αιώνα θυμηθείτε ότι πρόκειται για το παλιό αρχοντικό που κάποτε έζησε ο συνθέτης, Νικόλαος Μάντζαρος, που μελοποίησε τον Εθνικό μας Ύμνο.

Σήμερα έχει μετατραπεί σε έναν all day χώρο, μόλις 10 ημερών, με πολλά επίπεδα. Προτιμήστε τα τραπεζάκια έξω αν προλάβατε ήδη να ερωτευθείτε τον πεζόδρομο ή μπείτε μέσα και ακολουθήστε την προηγούμενη πορεία του βλέμματος σας, ανεβαίνοντας ψηλά από την μικρή ξύλινη σκάλα στην ταρατσούλα. Για καφέ, ποτό ή ελαφρύ φαγητό.

Keywords
Τυχαία Θέματα