Η Παπακώστα διόρθωσε τους Τούρκους για την ονομασία των Σκοπίων!

Στο λάθος του τουρκικού ιδρύματος "Marmara" αντέδρασε η ελληνική αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΣΕΠ. Η επικεφαλής της αντιπροσωπείας, Κατερίνα Παπακώστα παίρνοντας τον λόγο απευθύνθηκε προς τον επικεφαλής της Τουρκικής Αντιπροσωπείας, Mehmet Necati Cetinkaya απευθείας στα τουρκικά και σημείωσε ότι η Ελλάδα περιμένει στήριξη από την Τουρκία.

Η δήλωση προς το τουρκικό ίδρυμα ήταν η εξής:

«Επιτρέψτε μας να σας υπενθυμίσουμε τα παρακάτω:

Σύμφωνα με το υπ΄ αριθμόν 817/93

Ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, η χώρα αυτή έχει γίνει αποδεκτή, ως μέλος των Ηνωμένων Εθνών, με την ονομασία ‘‘πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (F.Y.R.O.M.)’’, μέχρις ότου διευθετηθεί το ζήτημα, σε σχέση με το όνομα.

Ενόσω συνεχίζονται οι προσπάθειές μας για μια λύση στο θέμα του ονόματος, διατηρούμε καλές σχέσεις και συνεργασία με τη γείτονα χώρα. Ωστόσο, εκ μέρους του Ελληνικού Κοινοβουλίου, θα εκτιμούσαμε ιδιαιτέρως την υποστήριξή σας, στη χρήση του όρου F.Y.R.O.M.»

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω ανακοίνωση κατατέθηκε και εγγράφως στα πρακτικά στης Συνέλευσης, ενώ παίρνοντας τον λόγω η Κατερίνα Παπακώστα και απευθυνόμενη προς τον επικεφαλής της Τουρκικής Αντιπροσωπείας, Mehmet Necati Cetinkaya σημείωσε, μιλώντας απευθείας στα τουρκικά, πως, από την Τουρκία, η Ελλάδα περιμένει πλήρη στήριξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα